AnnonceLuk annonce
Video: Rekordmange løb til World Diabetes Day

14-11-2019

Tekst, foto og video: Jens Nielsen

Novo Nordisk markerede i dag World Diabetes Day i Kalundborg, bl.a. med et motionsløb med 890 deltagere, hvilket er rekord.

Hvert år d. 14. november markerer Novo Nordisk World Diabetes Day i Kalundborg. Traditionen tro var der arrangeret et motionsløb i samarbejde med KIF, med ruter på både fem og 10 km. og i år var feltet på hele 890 deltagere, det er ny rekord.

Alle pengene for at deltage i løbet går ubeskåret til Solglimt, der er et hjem for børn og unge med diabetes.

De mange deltagere blev varmet godt op på Torvet, inden de blev sendt afsted i hold, alt efter hvor langt der skulle løbes, et imponerende syn da de blev sendt afsted i mørket.

På Klostertorvet var det store telt opstillet med et væld af inspiration til et sundt liv, bl.a. var der masser af smagsprøver bl.a. fra Ubberup Højskole, hvor især ’Rug choko snack’ var et hit. Rugbrødsrester, vand, havregryn, mørk chokolade og tranebær.

Der var også mulighed for at få vejledning i den rigtige træning. Go Form havde masser af gode råd og tilbud til de mange som kikkede forbi.

Ustyrlige Kalle

Inden de mange løbere blev sendt afsted, var der underholdning for børn og barnlige sjæle, da den helt ustyrlige Kalle, kendt fra Ramasjang gik på scenen.

Kalle sprang ud blandt børnene iført flere af hans sjove dyremasker og gav den som Rasmus Zebra, Kim Laksen, Justin Bæver og Joye Måge, totalt skørt og meget underholdene.

Ud over en lang række af sange som der kunne synges og danses med på, så kunne børn og voksne også opleve superhelten Kalle, som i stedet for sixpack har en saftevandstønde, han hev op i blusen så de mange fremmødte kunne se at det var rigtigt. ”Det er lyden af bacon”, sagde Kalle da han slog på sin ’saftevandstønde’.

World Diabetes Day er en årligt tilbagevendende begivenhed i Kalundborg, med bl.a. motionsløbet og aktiviteter på Klostertorvet, for generelt at inspirere til en sundere livsstil.

Formålet med dagen er, at sætte fokus på sundhed samt forebyggelse af diabetes.

På verdensplan lever mere end 435 millioner mennesker med diabetes, og dette tal forventes at stige til 629 millioner i 2045.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

12068