AnnonceLuk annonce
Video: Økologiske plæneklippere på Gisseløre

26-03-2019

Af Jens Nielsen

Det yderste af Gisseløretangen er blevet hegnet ind, og nu er der sat Galloway kvæg ud på det store areal. Det sker som led i naturpleje af området.

Kalundborg Kommune har sat gang i en plejeplan for det fredede areal på Gisseløretangen, og bl.a. er området fra radiostationen og næsten til det yderste af tangen, blevet hegnet ind, og nu er der sat Galloway kvæg ud i området, som skal stå for naturplejen.

Målet med plejen er at fremme den karakteristiske flora og fauna som findes på Gisseløretangen. Ligeledes er det hensigten at sikre en kontinuerlig pleje af området, så dets tilstand kan bevares.

Afgræsning af arealet vil virke begunstigende på den karakteristiske og sjældne flora, der præger strandengen.

Kalundborg Kommune har lavet en aftale med Tommy Pedersen, Vollerup, som har andre aftaler med kommunen om netop naturpleje med Galloway kvæg, og han har netop sat seks Galloway kvier ud på det store areal på Gisseløretangen, til glæde for naturen, men i lige så høj grad til glæde for de mange borgere som kommer på Gisseløre.

Området vil stadig være åbent for publikum som kan færdes på de trampestier som findes, og der er etableret låger så publikum kan komme ind i området, lige som der opsættes skilte med informationer om flora og fauna samt om selve fredingen.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
11708