AnnonceLuk annonce
Video: Ny rå Jimny præsenteres i weekenden

22-04-2019

Tekst, foto og video:  Jens Nielsen

Efter 20 år lancerer Suzuki nu en ny generation af fuldblods firehjulstrækkeren Jimny. Den markante bil kan opleves hos Suzuki forhandler Hansen Biler på Slagelsevej i Kalundborg i premiereweekenden den 27. og 28. april.

Jægere, fotografer, landmænd, skovbrugere, surfere og andre, der sætter ekstra høje krav til deres bils fremkommelighed, har noget at se frem til. I den kommende weekend den 27. - 28 april er Hansen Biller på Slagelsevej i Kalundborg, nemlig klar til Danmarkspremieren på en helt ny udgave af bilen, der gennem et halvt århundrede har ædt sig gennem hjulspor, skovstier og muddergrøfter med samme lethed som en langt dyrere offroader.

Nu er Jimny klar i en helt ny generation, der bringer den specielle terrænbil helt up to date på alle områder.

Suzuki Jimny er verdens eneste mini, der kan kalde sig en rendyrket offroader. Denne position har bilen haft lige siden 1970, hvor den første generation så dagens lys. Gennem årtierne er modellen blevet fornyet, og det gælder ikke mindst den nye Jimny. Men på ét punkt er alt ved det gamle. Bilen er fortsat en kompromisløs terrænbil, der er bygget på de samme principper, som skabte forgængernes ry. 
Som for at understrege denne pointe peger det iøjnefaldende og brugsorienterede design tilbage i tiden. Det rå og kantede udtryk genkender vi fra første og anden generation. Det samme gælder de runde forlygter, frontgrillens lodrette åbninger og bagkofangerens kombinationslygter.

Med til det rå udtryk hører også kraftige hjulskærme, kofangere og sideskørter, der beskytter karrosseriet. En af mange praktiske detaljer er de nærmest lodrette karrosserisider, der optimerer pladsen indenfor. Kabine og bagagerum præges af robuste, funktionelle detaljer og rengøringsvenlige overflader, der retter sig mod professionelt brug. I bagagerummet kan alt surres forsvarligt fast, og er der behov for at fragte lange genstande, kan passagerforsædet lægges fladt ned. Det samme kan førersædet, hvis der er brug for en lur, mens uvejret raser udenfor.

Endnu skrappere i terræn
Den holdbare chassisramme er i den nye Jimny forstærket både for, bag og på midten, og hjulparrene er som i forgængeren forbundet af stive aksler, hvilket er ideelt til offroadkørsel. Frihøjden er øget med 10 mm, og de korte udhæng over akslerne sikrer, at bilen kan møde skrænter og komme væk fra dem igen uden at få skader.
Suzukis 4WD-system AllGrip Pro med reduktionsgear er standardudstyr og udviklet til dem, der har brug for ekstra kontrol og fremkommelighed. Systemet indeholder også LSD Traction Control, Hill Descent Control og Hill Hold Control.

Mere komfort på landevejen
Selv om Jimny er født til det hårde slid i terrænet, kan den godt begå sig på asfalten. Man skal bare være klar over, at køreegenskaberne er anderledes end almindelige SUV'ers og personbilers - simpelthen fordi bilen er anderledes bygget op. 
Men komforten har dog fået et nøk opad. Blandt forbedringerne er et blødere gearskifte og en kraftigere krængningsstabilisator. Styretøjet og bremsepedalen er også blevet mere personbilsagtig, ligesom karrosseriet er blevet bedre isoleret fra chassisrammen. Også i motorrummet er der sket forbedringer. Den nye 1,5-liters benzinmotor, der er udviklet specielt til Jimny, er 15 procent lettere og mere kompakt. Samtidig er det maksimale moment øget med 10 procent, og effekten er 102 hk mod forgængerens 88 hk. 

Veludstyrede varianter
Udstyrsvarianterne hedder Active og Adventure, hvor Adventure tilbyder lidt mere komfort og nogle stilige detaljer, der appellerer til en bredere brug af bilen. Sikkerhedspakken er standard i begge varianter sammen med aircondition, fartpilot med hastighedsbegrænser, el-ruder, centrallås, sædevarme, Bluetooth, splitbagsæde, sorte skærmkanter samt automatisk op- og nedblænding af forlygterne.
Adventure-modellen har desuden: LED til nær- og fjernlys, alufælge, klimaanlæg, læderrat, varme i sidespejlene, forlygtevaskere, sorte ruder bag, multimediesystem med DAB+ radio, navigation og Apple CarPlay/Android Auto. 

En unik position
Med priser på 229.990 kr, for Active-modellen og 254.990 kr. for Adventure-udgaven indtager Jimny en unik position på markedet.

"Forhåndsinteressen har været utrolig stor her i Danmark, og faktisk har vi allerede solgt den første Jimny inden den egentligt er præsenteret, og nu glæder vi os til introduktionen den 27. og 28. april,” siger Rene Petersen fra Hansen Biler i Kalundborg.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

12002