AnnonceLuk annonce




Video: Dørene bliver slået op til Ny Vesthavn

02-04-2019

Foto og Video: Jens Nielsen

kontakt@tv-kalundborg.dk

Mandag den 22. april fra kl. 14 til 17 har byens borgere mulighed for at opleve Ny Vesthavn på tæt hold. Den dag holder Kalundborg Havn nemlig åbent hus på Ny Vesthavn i forbindelse med, at Ny Vesthavn for første gang anløbes af et krydstogtskib.

Det britiskejede krydstogtskib Magellan med 1.452 passagerer og 660 besætningsmedlemmer anløber Ny Vesthavn den 22. april. Der er tale om et jomfruanløb, hvilket vil sige, at det er første gang, at Magellan anløber Kalundborg. Krydstogtanløbet er ligeledes en festlig anledning til at fejre, at anlægsarbejdet nu er helt færdigt. 

Kalundborg Havn og havnens bestyrelse håber, at byens borgere vil bruge lidt af deres 2. påskedag til at komme ud og se det nye havneafsnit nu, hvor der altså ydermere ligger et af de større krydstogtskibe ved kaj. Havnen understreger dog, at det ikke vil være muligt at komme ombord på skibet, da det er forbeholdt krydstogtgæsterne. Men skibet kan ses ved kajen.

Der er imidlertid lagt op til, at det bliver nogle festlige timer på Ny Vesthavn. Havnen har blandt andet sørget for, at der vil være musikalsk underholdning serveret af partybandet Good Stuff. Det seks mand store band spiller danske og udenlandske hits, der dækker de seneste seks årtier fra pop, disco, soul og rock. Derudover kommer bandet Move Out, der er et lokalt pop- og rockband.

På kajgaden vil der også være en udstilling inden for kunsthåndværk. Det er Galleri Kordel, som normalt holder til i Kordilgade, der denne dag rykker ud på Ny Vesthavn, hvor galleriet vil fylde et telt med kunsthåndværk fra en række meget forskellige kunsthåndværkere. Nogle af dem er lokale, mens resten kommer fra andre dele af landet. Der vil være mulighed for at se billeder, keramik, glas, smykker, træarbejder, stenskulpturer og meget mere. Galleri Kordel lover endvidere, at det hele kan købes til overkommelige priser.

Havnen har også sørget for en udstilling af veteranbiler samt motorcykler, ligesom der vil være plancher, som vil vise, hvordan anlægsarbejdet udviklede sig lige fra den spæde start i efteråret 2017 til nu, hvor Ny Vesthavn står klar til brug.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 





11912