AnnonceLuk annonce
Video: Kalundborg blandt verdens mest grønne byer

23-08-2020

Af Jens Nielsen

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen, udråbte Kalundborg til en af verdens mest grønne byer, da han i fredags var med til indvielsen af Blok 6 på Asnæsværket.

Kalundborg er kendt i hele Europa og store dele af verden, ikke mindst på grund af den industrielle symbiose, og hvor Kalundborg bruges som eksempel i EU-sammenhæng, som noget at det man gerne vil se mere af.

Det kom frem, da klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen, var på talerstolen i forbindelse med, at H.K.H Kronprinsen indviede den nye flis fyrede Blok 6 på Asnæsværket.

”Når vi nu har ministeren her ude nu, så bliver han jo overrasket over at vi er i den grønne førertrøje, så det er vigtigt for os at få de centrale beslutningstagere fra hovedstaden til at se, hvad er det egentligt vi kan i Kalundborg,” sagde borgmester Martin Damm efter indvielsen.

Dan Jørgensen fremhævede bl.a. at det nye flis fyrede kraftværk reducerer co2 til hvad der svarer til 400.000 biler, eller hvis 2 millioner danskere stoppede med at spise oksekød, eller hvis man kunne droppe 250.000 flyrejser til New York.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0