AnnonceLuk annonce
Video: Jul på vingården med nisse garanti

23-11-2019

Tekst, foto og video: Jens Nielsen

Hele denne weekend er der stort julemarked på Dyrehøj Vingaard på Røsnæs. Der er både noget for de voksne og for børnene.

På weekendens julemarked er der hele 45 stande, og der er helt sikkert nisse-garanti.

Det store flotte juletræ på gårdspladsen tager i mod når gæsterne kommer ind, og så er der ellers julemarked alle vegne på vingården. Alle rum er i gang for at kunne rumme de mange stande og de flere tusinde som kikker forbi i løbet af weekenden.

”De mange udstillere er en blanding af nogen som har været med tidligere og så nogle helt nye, men her er helt sikkert nissegaranti,” fortæller vinbonde Bettina Newberry.

Julesjov for børnene

For børnene er der "find nissens kodeord" konkurrence. Nissen har gemt nogle bogstaver rundt omkring på vingården, og de skal findes. Men derudover vil julemanden også så gerne lege med børnene, og derfor er hoppeborgen fundet frem, og der er lavet et hyggeligt indendørsområde, hvor forældre og bedsteforældre kan drikke et glas gløgg, spise pølser, frikadeller m/kold kartoffelsalat eller æbleskiver og se på, at børnene hopper. Julemanden har også sin postkasse med i år, hvor børnene kan lægge deres ønskeseddel i. Derudover kan børnene pynte deres egne honninghjerter, og der er, som noget nyt, ponytrækning på gårdspladsen.

Nyt er også The Deerhill Christmas Singers, der er nogle af vingårdens frivillige, de bryder ud i sang helt spontant, uden forudgående introduktion og guderne må vide, hvor på julemarkedet. Til stor fornøjelse for dem selv, men også for alle gæsterne.

Hvis man bliver sulten

I Café Dyrehøj var der også travlhed, der blev langet masser af burgere, vingårdens julebræt, hjemmelavet gløgg, kaffe og kage og andre lækre anretninger over disken, og der var selvfølgelig også mulighed for at nyde et glas vin.

I caféområdet er der også mulighed for at købe en lang række hjemmelavede produkter fra Café Dyrehøj, lige fra chokolade til gløggekstrakt, saft og syltede rødløg, alt sammen fremstillet i køkkenet på vingården.

I forbindelse med julemarkedet er der selvfølgelig også mulighed for at smage de mange vine som er fremstillet på Dyrehøj Vingård, og helt som de andre år kører destilleriet også for fuld damp begge dage, hvor der bliver fortalt om processen, og der er selvfølgelig også en smagsprøve.

Julemarkedet på Dyrehøj Vingaard fortsætter hele søndagen fra kl. 10 - 16Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

12051