AnnonceLuk annonce
Video: Jubilæum fejret med luft under vingerne

25-08-2019

Tekst, foto og video: Jens Nielsen

Rigtigt mange lagde vejen forbi Gørlev Flyveplads søndag, hvor Nord- Vestsjællands Flyveklub fejrede at det er 50 år siden at den første flyvemaskine fik luft under vingerne fra den lille flyveplads.

Vejret var mere end perfekt til en flyvetur, og det fik rigtigt mange til at tage imod invitationen om at deltage i Åbent Hus-arrangementet på Gørlev Flyveplads i forbindelse med fejringen af 5o-års jubilæet.

Det var ikke kun publikum der strømmede til, også flyvemaskiner, helikoptere og gyrokoptere i alle afskygninger lagde vejen forbi.

Ældste fly som gæstede Gørlev Flyveplads var fra 1942 og stadig original, kun er den ene vinge skiftet.

Publikum havde mulighed for at komme med på en rundflyvning over Gørlevområdet, og det var der mange som gerne ville, konstant var der kø for at komme med på en tur i et af de tre sportsfly der var til rådighed.

To fly fra RVators i Roskilde kom midt på eftermiddagen ind over pladsen med masser af røg efter sig. De rundede pladsen tre gange inden de to fly landede så publikum kunne kikke nærmere på dem.

Dagen bød på masser af oplevelser med sportsfly, svævefly, veteranfly, modelfly, helikoptere, gyrokoptere, lige som der var udstilling af veteranbiler og motorcykler.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
11715