AnnonceLuk annonce
Video: Historisk ´stenkast´

11-10-2017

Video: Jens Nielsen

Første sten i byggeriet af et 330.000 kvadratmeter stort, nyt havneområde i Kalundborg Havn er nu kastet fra borde i Kalundborg Fjord. Opførelsen af Ny Vesthavn er dermed i gang.

I dag blev den allerførste sten i byggeriet af Ny Vesthavn kastet over rælingen, og ned i Kalundborg Fjord lige på det sted, hvor Kalundborgs helt nye havneområde om et par år skal stå færdigt.

Den guldbelagte sten blev kastet fra borde af borgmester Martin Damm i fællesskab med havnedirektør Bent Rasmussen og bestyrelsesformand Jakob Beck Jensen fra Kalundborg Havn. De tre herrer sendte stenen til bunds om bord på SamsøFærgen, der i dagens anledning sejlede ud i fjorden vest for Asnæsværket for at markere det ”første spadestik” i byggeriet af Ny Vesthavn. 

"Det er en stor dag for Kalundborg, større end de fleste nok tænker over," sagde Martin Damm i sin tale tidligere i dag ombord på Samsø Færgen med henvisning til, at der, med Ny Vesthavn, bliver skrevet et stykke Kalundborg-historie.

Kontrakter underskrevet

Tidligere på dagen mødtes havnedirektør Bent Rasmussen og bestyrelsesformand Jakob Beck Jensen fra Kalundborg Havn med de to entreprenørselskaber, NCC Industry A/S (Hercules Fundering) og Wasa Dredging Ltd, for at sætte underskrifter på kontrakterne.

Kalundborg Havn har valgt at opdele anlægsarbejdet i to entrepriser. Wasa Dredging Ltd skal stå for uddybningsarbejdet til søs, som starter til næste forår, mens NCC Industry A/S (Hercules Fundering) allerede her i efteråret tager hul på arbejdet på landsiden.

FAKTA OM NY VESTHAVN

  • Ny Vesthavn placeres på den sydlige side af Kalundborg Fjord, vest for Asnæsværket.
  • Det samlede areal omfatter 330.000 kvadratmeter.
  • Ny Vesthavn etableres på ca. 200.000 kvadratmeter eksisterende land og resten – 130.000 – af de 330.000 kvadratmeter inddæmmes på søområdet.
  • Der etableres en 500 meter lang kaj.
  • Vanddybden bliver 15 meter – dermed bliver Kalundborg Havn den eneste havn på Sjælland, som kan tilbyde dybt vand ved kaj lige ved T-ruten, som er dybvandsruten, der forbinder Østersøen og Nordsøen.
  • Af de 330.000 kvadratmeter er der afsat 50.000 kvadratmeter til Kalundborg Container Terminal.
  • 60.000 kvadratmeter anvendes til vej, parkering m.v.


Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
11601