AnnonceLuk annonce
Video: Godt 500 til Danmarks smukkeste trailløb

06-04-2019

Tekst, foto og video: Jens Nielsen

Godt 500 løbere stillede lørdag formiddag til start i HedeDanmark Røsnæs Trail. Deltagerne fik masser af udfordringer og højdemeter i det kuperede terræn, men også en flot naturoplevelse.

HedeDanmark Røsnæs Trail havde to ruter, en på 11 km. hvor godt 300 deltagere var tilmeldt, og godt 200 var tilmeldt den lange rute på 32 km.

Og så var vejret nærmest perfekt til det store løbe arrangement, hvor de første blev sendt afsted lørdag formiddag kl. 10.

Det er Steen Walter, der oprindeligt er fra Kalundborg, men som i dag bor i København, der er initiativtageren til trailløbet, der sammen med et team af lokale fra Kalundborg Trailrunners har skabt ruterne til de mange deltagere.

Start og målområdet var henlagt til Naturrummet på Røsnæsvej, efter starten gik ruten langs kysten, stier i skov, grusstier/veje, løb på stranden, selvfølgelig krydret med masser af bakker, smukke og stejle stier og slugter, ud mod Røsnæs Fyr, en rute som indeholdt noget af det bedste Røsnæs kan byde på rent løbemæssigt og med masser af højdemeter, samt en helt fantastisk udsigt.

Fra fyret gik ruten tilbage langs stierne på nordsiden af Røsnæs, forbi Naturskolen og langs de smukke marker inden deltagerne løb de sidste kilometer langs den kuperede kyst tilbage til Røsnæs Naturrum.

Der er ingen tvivl om at naturen på Røsnæs er helt unik i forhold til at løbe trail, og derfor er interessen for at være med da også stor.

”Det er Danmarks smukkeste trailløb” sagde Steen Walter, inden de mange deltagere blev sendt afsted på den hårde rute.

Hurtigste mand i mål efter de 32 km., blev Christian Nørfelt i tiden 2 timer, 15 minutter. Hurtigste kvinde blev Katrine Villumsen i tiden 2 timer, 42 minutter.

Jacques Dehnbostel blev hurtigste mand på 11 km. ruten i tiden 50 minutter, mens Gitte Kæmpe, brugte 1 time og 3 minutter for de 11 km. og blev dermed hurtigste kvinde.

Børnetrail på 1,7 kilometer blev vundet af Johannes Schmidt i tiden 10 minutter og 39 sekunder, mens Liva Mathilde Zimmermann var hurtigst blandt pigerne i tiden 13 minutter og 5 sekunder.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

12031