AnnonceLuk annonce
Video: Fra flot til skrot

28-10-2016

Af Jens NIelsen

De store, gule kulkraner på Asnæsværkets havn bliver revet ned og fjernet på grund af dalende kulforbrug og stigende produktion af vedvarende energi.

Siden 1984 har de to store kulkraner losset mange millioner tons kul på Asnæsværket. Det er nu slut. Først i denne uge begyndte arbejdet med at fjerne kulkranerne. Danmarks elforbrug bliver i stigende grad dækket af el produceret på vedvarende energi som vind, sol og biobrændsel, hvilket overflødiggør behovet for de to store kulkraner på Asnæsværket.


De to kulkraner er begge 60 meter høje og kan hver løfte 32 tons kul ad gangen. Den slags kapacitet er der ikke længere brug for. I december 2015 fik Asnæsværket derfor en mobilkran og et nyt transportsystem som erstatning for de to kulkraner. Den nye mobilkran og det nye transportsystem passer bedre til det nuværende behov, hvor det primært er blok 2, der kører.

Flydekranen Samsom vil nedtage kranerne og lægge dem på land i Asnæsværkets kulgård, hvorefter de bliver skilt ad ved hjælp af en gravemaskine med en påmonteret jernsaks. Arbejdet forventes at tage to uger.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
11026