AnnonceLuk annonce
Video: Fart og spænding for drengerøve

30-05-2021

Af Jens Nielsen

Kalundborg RC Racing på Stejlhøj i Kalundborg har hele weekenden været vært for anden afdeling af Danmarksmesterskabet for fjernstyrede benzindrevne modelbiler.

Der har været fart og spænding hele weekenden da landets bedste til at fjernstyre vilde offroad modelbiler i skalaforholdet 1.5 og 1:6, eller bare large scale, mødtes til anden afdeling af DM i Kalundborg hos RC Racing på Stejlhøj.

Banen som der køres på, er 330 meter lang, og det tager omkring 40 sekunder for de hurtigste at køre en omgang.

De små hidsige biler har nemlig seks til otte hestekræfter og kører med op til 20.000 omdrejninger og når fra 0-70 km/t på bare to sekunder.

Der køres med modelbiler både med tohjulstræk og firhjulstræk og i forskellige klasser.

I alt 30 deltagere har dystet om point hele weekenden og flere af deltagerne var fra den arrangerende klub, bl.a. Ole Andersen og Ronnie Lund Borchert, som begge er placeret helt fremme i feltet.

Nye medlemmer

Kalundborg RC Racing har bygget en mindre bane til eldrevne modelbiler i skalaforholdet 1:10, og det har givet flere medlemmer.

”Vi har fået 10 nye medlemmer inden for kort tid på grund af vores nye bane, her kan alle være med, fx kan man købe en eldrevet modelbil brugt for et par tusinde, og her kan børn også være med, så bliver det en rigtig far og søn sport,” fortæller Paul Milligan, formand for Kalundborg RC Racing, som slår fast, at sporten selvfølgelig også er for piger.

Kalundborg RC Racing holder til på Stejlhøj i Kalundborg. Indkørsel lige ved siden af Spangsberg. Der er klubaften hver torsdag og hver søndag køres der også på banen.

Se mere på klubbens Facebookside, klik her


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0