AnnonceLuk annonce
Video: En ordentlig krabat

17-06-2020

Af Jens Nielsen

En kæmpe Tun er landet hos Meny i Kalundborg, og de lækreste tunbøffer kommer til salg de næste dage hos Fisk & Farver, fiskeafdelingen hos Meny.

Onsdag eftermiddag kunne de tre fiskemænd fra Fisk & Farver, Jens-Christian Andreasen, Christopher Rosenstjerne Krag og Stefan Skeel Mose, fiskeafdelingen hos Meny Kalundborg, pakke op for en kæmpe tun, fanget i det Indiske ocean og fløjet ind til Meny Kalundborg.

Den kæmpe Tunfisk, der er mere end en meter lang vejer, ja, hvad vejer den egentligt. Det skal vi ikke afsløre her for Meny har udskrevet en konkurrence som findes på butikkens facebookside. Her kan man vinde to lækre tunbøffer hvis man kan gætte vægten på kæmpefisken.

Tunfisken er af arten yellowfin Tun eller på dansk, en gulfinnet Tun.

Tunfisken blev skåret op i slagterafdelingen hos Meny, og kan de næste dage købes som super lækre tunbøffer hos Fisk & Farver hos Meny Kalundborg.

Kendetegn

Tunfisken minder i kropsform om en makrel. Hovedet og forkroppen er dækket af store hårde benplader, mens bagkroppen har skæl. 

Det er en meget stor fisk med en glat, cigarformet og strømlinet krop. Imellem den store halefinne og de bageste finner på ryggen og bugen findes en række meget små finner. Roden af halen er meget smal.

Der findes omkring 10 arter af tunfisk. De mindste vejer kun nogle få kg. Den største art, den atlantiske tun også kaldet almindelig tun, kan i sjældne tilfælde blive næsten 5 meter lang og veje 800-900 kg. Normalt bliver den dog kun 2 meter lang og vejer omkring 200 kg. Rekordfisk på over 700 kilo er kendt. 

Tunfisk kan blive 15-20 år gamle.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0