AnnonceLuk annonce
Video: En kæmpe sandkasse

10-06-2018

Video: Multidroner.dk

Af Jens Nielsen

Selve de 500 meter kaj væg, (der hvor skibene skal lægge til), på Ny Vesthavn er færdig, og nu fortsætter det store arbejde med at pumpe sand ind bag spunsvæggen, så det store areal som skal fyldes med sand, bliver til en af verdens største sandkasser.

Godt 500 meter spunsjern er hamret ned i havbunden og skal udgøre selve kajvæggen på den store anlægsopgave Ny Vesthavn vest for Asnæsværket.

De mange meter spunsjern er blevet forankret under havoverfladen, en opgave som erhvervsdykkere har taget sig af, men der skal også etableres en række ankerblokke højere oppe på den lange spunsvæg, derfor er den tyske sandpumper Hegemann I godt i gang med at pumpe sand ind bag væggen, så ankerblokkene kan placeres.

Sandpumperen henter 2500 kubikmeter sand ad gangen på Lysegrunde i Storebælt, og det tager kun godt en time at sprøjte hele lasten af bag spunsvæggen.

Senere vil en større sandpumper ankomme og losse sand ind i det store areal, som kommer til at udgøre havnearealet Ny Vesthavn.

I alt skal der pumpes 900.000 kubikmeter sand ind bag spunsvæggen, men arbejdet har stået på et stykke tid, men der er alligevel mange sejlture endnu før hele arealet er fyldt op med sand.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
11295