AnnonceLuk annonce
Video: En af verdens største lagde til kaj

19-05-2017

Af Jens Nielsen

En af verdens største kabel- og pipeline-udlæggere, specialskibet Lewek Constellation lagde til kaj i Kalundborg meget tidlig fredag morgen.

Specialskibet Lewek Constellation er det største fartøj som nogensinde har lagt til ved kajen hos National Oilwell Varco (NOV) i Kalundborg. Fredag morgen omkring klokken fem gled specialskibet ind gennem Kalundborg Fjord, og med hjælp fra tre slæbebåde kom skibet lige så stille og roligt ind til kajen ved NOV.

Lewek Constellation er 178 meter langt og 46 meter bredt og er et af verdens største fartøjer af sin art, og kan bl.a. kan lægge rør på vanddybder over tre kilometer.

Skibet skal laste 22 kilometer flexible rør hos NOV i Kalundborg, hvorefter kursen sættes mod Vestafrika, hvor rørene skal udlægges på havbunden ud for Ghana.

For Kalundborg Havn har projektet også været lidt specielt, idet anløbet af Lewek Constellation har krævet, at havnen fik oprenset og uddybet havnebassinet fra 9,5 meter til 10 meter, og faktisk har rederiet været i Kalundborg tre gange for at se på forholdene, da anløbet af specialskibet er på grænsen til hvad der kan lade sig gøre.

Afhentningen af de 22 kilometer flexible rør er en delelvering af en ordre på 1,4 milliarder kroner til NOV, der designer, markedsfører og producerer rørtyper til transport af olie, gas og kemikalier til brug off­shore på det globale marked.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
11093