AnnonceLuk annonce
Video: Den skønneste Sankt Hans

24-06-2020

Tekst, foto og video: Jens Nielsen

På trods af mange aflysninger af årets Sankt Hans arrangementer, havde flere alligevel arrangeret bål og sang efter myndighedernes anbefalinger.

Normalt er sankthansaften lig med bål, fællessang og hygge, og hvor mange borgere samles til de store bål arrangementer rundt om i kommunen, bl.a. i Kalundborg Havnepark, men sådan var det ikke i år.

Alle større offentlige arrangementer var aflyst, men derfor skulle der alligevel fejres Sank Hans, især fordi det vel var en af de flotteste aftener meget længe, med vindstille, sol og over 20 graders varme.

På Bjerge Sydstrand, ud for Gyvelvænget, havde sommerhusejerne lavet bål på stranden, ja faktisk to, et lille til børnene og et stort til de voksne.

I det flotte vejr var sommerhusejerne samlet på stranden med strandstole, rosevin og en kold øl, og omkring kl. 20.30 blev der sat ild til bålet, mens solen gik ned.

En tradition

I Kærby var landsbyens beboere samlet. Det er en fast tradition at beboerne i løbet af året kører deres haveaffald til en plads for enden af en markvej, så mødes man til Sank Hans og brænder bål, synger midsommervisen og hygger sammen, og sådan var det også i år, det skulle en coronapandemi ikke have lov at sætte en stopper for.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0