AnnonceLuk annonce
Video: Skulle slukke brand i 8000 liter råolie

11-10-2019

Tekst-foto og video: Jens Nielsen

Mandskab fra Kalundborgstationen under Vestsjællands Brandvæsen fik masser af varme, da de torsdag aften skulle slukke en brand i 8000 liter råolie, heldigvis var der kun tale om en øvelse.

Equinor Raffinaderiet i Kalundborg stillede torsdag aften deres øvelsesplads til rådighed for Vestsjællands Brandvæsen.

Øvelsens formål var at træne beskyttelse af mandskab der arbejder tæt på store voldsomme oliebrande. Det store kar som står midt på øvelsespladsen, indeholdende 8000 liter råolie, bliver voldsomt varmt, især for de otte mand som blev sat ind mod branden, og skulle helt tæt på.

Forskellige teknikker blev afprøvet torsdag aften, hvor det store kar med råolie skulle slukkes med henholdsvis vand, pulver og skum.

”En råoliebrand kan ikke slukkes med vand, det er helt umuligt, vi kan køle og holde branden nede, men det er kun skum som kan slukke råolie,” fortæller Per Hasselbalch, Vestsjællands Brandvæsen, og øvelsesleder torsdag.

Og den erfaring fik brandfolkene også, selv om der blev prøvet forskellige løsninger, så var det først da der kom skum på, at ilden gik ud.

Råolie indeholder både de tunge og lette stoffer og brænder derfor voldsomt, og selv om det ser voldsomt ud, så er sikkerheden altid i top ved den slags øvelser, oplyser Per Hasselbalch.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
11767