AnnonceLuk annonce
Video: Børnehave udfordrede rødbeden

16-09-2020

Af Jens Nielsen

Så er der dømt rødbeder. I dag onsdag er rødbeden vigtigste ingrediens i frokostmåltidet til de mindste. Daginstitutionerne tog denne klimavenlige knold med i køkkenet, og sammen med ungerne tilberedte de (rødbede)røde bøffer, creme og brød, for til sidst at bænke sig om frokostbordet, og guffe det samme måltid over hele landet, også i Kalundborg.

Anledningen er Maddag 2020, som arrangeres af Kost og Ernæringsforbundet og FOA for at hylde madordninger i daginstitutionerne.

Hvorfor nu det? Madordninger er et skridt på vejen til lighed i sundhed, da alle børn er sikret ordentlige måltider, der både er varierede og i overensstemmelse med de officielle kostråd. Børn får dækket op til 70 % af deres energibehov i løbet af dagen i deres daginstitution, så her er den rigtige kost altså vigtig.

Vi var med i Eventyrhuset da Kirsten Herløv, der er kostfaglig leder i institutionen, præsenterede rødbeden for børnene på stuen ’Rødderne’.

Derefter blev der serveret rødbedeburger som gled ned med velbehag hos børnene.

Nem, god og klimavenlig

Rødbeden spiller hovedrollen i årets menu, fordi det er en dejlig dansk råvare, der både er i sæson, velsmagende og klimavenlig. Den har været i vores madkultur i 400 år, og indgår stadig i hverdagsmåltiderne, mest kendt som syltede rødbeder. Men den kan så meget mere.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0