Video: Både motorvej og bedre togforbindelse til Kalundborg

Af Jens Nielsen

Regeringen præsenterede i dag et udspil til en ny infrastrukturplan, som er den største og mest omfattende plan for dansk infrastruktur nogensinde. Planen blev fremlagt hos Novo Nordisk i Kalundborg.

Finansminister Nicolai Wammen lovede de mange tusinde medarbejdere på Novo Nordisk både bedre togforbindelse og motorvej helt til Kalundborg, da han sammen med indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek og transportminister Benny Engelbrecht, fremlagde regeringens infrastrukturplan på over 160 mia. kroner, som skal samle Danmark frem mod 2035, på et pressemøde hos Novo Nordisk i Kalundborg torsdag middag.

Og lige netop Novo Nordisk blev nævnt flere gange på pressemødet, og derfor er der også et håb om, at færdiggørelsen af motorvejen helt til Kalundborg står øverst på regeringens liste over kommende motorvejsprojekter.

Med i planen er også en undersøgelse af Rute 22, den sjællandske tværforbindelse.

Regeringens plan er et udspil, som regeringen nu skal forhandle med de øvrige partier i Folketinget om. Der er derfor ikke sat tidspunkter på for, hvornår de enkelte punkter i planen skal sættes i gang, men på spørgsmålet om hvornår motorvejen helt til Kalundborg blev sat i gang, sagde finansministeren,

"Ud over Novo Nordisk, er her også mange andre virksomheder af stor betydning, ikke bare for lokalområdet, men for hele landet, og lad mig udtrykke det på den måde, vi er meget opmærksomme på det behov der er for denne her motorvej."

Del