AnnonceLuk annonce
Video: 15-årige Olympia i stor hovedrolle

15-08-2019

Tekst, foto og video: Jens Nielsen

Uden den helt store erfaring med at spille teater, er det den kun 15-årige Olympia Engsvang Nielsen, der har fået hovedrollen som Pippi i KATs byspil, der har premiere i Gryden på Møllebakken nu på fredag. Det kræver både selvtillid og lækkert (rødt)hår.

Kalundborg Amatør Teater (KAT) er i gang med de sidste prøver, inden der er premiere på årets byspil nu på fredag den 16. august.

Det er Klaus Ødegaard, der er instruktør på forestillingen 'Pippi' i Astrid Lindgrens fantastiske fortælling om verdens stærkeste pige i Sebastians Musicalversion. Det er første gang, Klaus Ødegaard er instruktør, så der er forståeligt nok sommerfugle i maven, men med kun 15-årige Olympia Engsvang Nielsen i den store hovedrolle som Pippi, er der vist ingen grund til at være nervøs.

Olympia Engsvang Nielsen har godt nok ikke den store erfaring med at spille teater, men efter at dømme ud fra prøverne, er hun vidst et naturtalent, og publikum har noget at glæde sig til. Hun er som født til rollen som Pippi, og med hendes store glade smil, er der ingen tvivl om, at hun tager publikum med storm. Ifølge Instruktør Klaus Ødegaard fylder Olympia rollen ud som Pippi på allerbedste vis med engagement, energi og charme.

De flotte kulisser er klar i Gryden på Møllebakken, især Pippis hus Villa Villakulla, er blevet rigtig flot, og så er der ikke mindre en 75 aktive foran og bagved scenen. Den ældste aktive på scenen er Viola Hansen, der i foråret fyldte 90 år.

I en række episoder, hentet fra Astrid Lindgrens debutbog om Pippi Langstrømpe, møder vi verdens stærkeste (og måske rigeste) pige. Vi oplever hendes genvordigheder med de svenske myndigheder, med røvere, cirkusfolk og forældre, sekunderet af de langt mere traditionelt artige børn, Tommy og Annika.

KAT opfører Pippi i Gryden på Møllebakken fra den 16. til 24. august.

Fredag den 16. August kl 20:00 (premiere)
Lørdag den 17. August kl 20:00
Søndag den 18. August kl 15:00
Fredag den 23. August kl 20:00
Lørdag den 24. August kl 15:00

Billetter købes i forsalg på Kat-Kalundborg.dk, hos Meny Kalundborg, men også direkte ved indgangen til de enkelte forestillinger.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
11739