AnnonceLuk annonce
Video: Det er ikke nytårsløjer - det er hærværk

17-12-2018

Video: Kalundborg Kommune

Af Jens Nielsen

Allerede et godt stykke tid før nytårs aften er der gang i fyrværkeriet, men også i kanonslag som anbringes i skraldespande, og det er på ingen måde nytårsløjer, det er hærværk, som koster borgerne mange penge.

Det koster hvert år mange penge for skatteborgerne i Kalundborg Kommune, når skraldespande bliver sprængt i stykker med kanonslag i forbindelse med nytåret.

Kalundborg Kommune er nu ude med en opfordring på deres Facebookside, om at vi alle skal hjælpes ad med at holde øje med de unge mennesker som begår hærværket.

”Hvert år bruger vi tusindvis af kroner på at udskifte skraldespande, som er sprængt i stykker - det er godt nok ærgerlige penge fra vores fælles kasse.

Skal vi ikke hjælpes ad med at holde lidt øje med, at ballademagere ikke smadrer vores fælles ting, så vi kan spare penge og passe på naturen?,” skriver Kalundborg Kommune på deres Facebookside.

En del af de grønne skraldespande som hænger, typisk i forbindelse med busstoppestederne, er i flere år blevet fjernet i forbindelse med årsskiftet og så hængt op i gen når alle kanonslag har været brændt af, men de sidste par år er  de altså blevet hængende, da det er for omkostningstungt at fjerne dem i forbindelse med nytåret.

Flere af de grønne skraldespande har dog allerede været udsat for hærværk og er sprængt i stykker, senest den som hænger ved busstoppestedet ud for Nyrupskolen, den skraldespand led samme skæbne sidste år.

”Hærværket er startet tidligere i år end det plejer, og nu håber vi på at vores opfordring får forældre til lige at tage en snak med deres unge mennesker, og at borgerne generelt vil holde øje med at der ikke øges hærværk mod skraldespandene,” siger Dorthe Palm, Kommunikationskonsulent, Kalundborg Kommune, og påpeger at det jo er skatteborgerne som i sidste ende kommer til at betale for hærværket.

Børn skal også betale

Mange forældre tænker ikke umiddelbart over det, men ligesom voksne kan børn blive pålagt at betale erstatning for de skader, de forvolder på andre mennesker eller deres ting. Den skadelidte kan kræve erstatning, hvis barnet har handlet mere uforsigtigt, end fornuftige børn på samme alder normalt ville have gjort. Børn helt ned til fire-fem år kan stilles til ansvar for de skader, de forvolder.

Læs pjece fra Justitsministeriet, klik herFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

12034