AnnonceLuk annonce
Vi skal hjælpe hinanden

17-03-2020

Jennie Hvass Badr fra Kalundborg har oprettet Facebookgruppen Corona Hjælp Kalundborg, hvor borgere hjælper sårbare borgere, så de mindsker risiko for at blive smittet med COVID-19 (Coronavirus). Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Jennie Hvass Badr, der er fra Kalundborg, har oprettet Facebookgruppen ’Corona Hjælp Kalundborg’, fordi hun ved, at der er mange sårbare, der har brug for hjælp på grund af risikoen for at blive smittet med COVID-19 – også kaldet Coronavirus.

Hører man enten til gruppen af sårbare over for COVID-19 (Coronavirus), eller er man måske i karantæne, eller har Coronavirus og må ikke forlade sit hjem, er der hjælp at hente i Facebookgruppen Corona Hjælp Kalundborg, hvor i skrivende stund, mere end 500 kalundborgensere har meldt, at de gerne hjælper med at handle in, gå på apoteket eller lign., for dem, der af den ene eller anden grund ikke selv har mulighed for det. 

”Er du karantæneramt og har brug for hjælp til indkøb? Er du i risikogruppen og skal helst blive hjemme, men har brug for hjælp til indkøb? Vil du gerne hjælpe med at købe ind til nogle af ovennævnte, som har brug for hjælp? Så er det her gruppen, hvor dem der har brug for hjælp kan sige til, og de der kan hjælpe, kan byde ind med det.”

Alle skal godt ud på den anden side

Så enkelt har Jennie Hvass Badr beskrevet formålet med Facebookgruppen, og rigtig mange har altså meldt sig på banen til at hjælpe, ligesom flere taknemmeligt har skrevet ja tak til hjælpen.

”Det handler vel om at inspirere andre til at gøre det samme, så vi alle kommer godt ud på den anden side. Vi hjælper i stedet for at hamstre, og det er dejligt, at der er så mange, der har meldt sig til at hjælpe i gruppen. Der er mange sårbare, der har brug for hjælp til at handle madvarer, hente medicin på apoteket osv., og det kan vi hjælpe med. Der sidder altså nogle alene derude, der ikke har noget netværk. Der er rimelig stille og roligt lige nu, men det her er også kun begyndelsen, og efterspørgslen er der allerede selv om der selvfølgelig også er andre tjenester, hvor man kan handle mad, og de bringer ud,” fortæller Jennie Hvass Badr, og fortsætter:

”Der er, som sagt, allerede rigtig mange, der gerne vil hjælpe, men vi kan altid bruge flere, da vi ikke ved, hvor meget brug, der bliver for hjælp til de sårbare de næste uger. Vi er desværre kun i opstartsfasen af epidemien.” 

Det er ældre, folk med kroniske sygdomme og deraf også et nedsat immunforsvar, der melder om at have brug for hjælp i gruppen, men også folk, der er i karantæne, kan hente hjælp her. Gruppen hjælper gerne med forskellige ting, dog er det primære, indtil nu, at handle madvarer og hente medicin til folk.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0