AnnonceLuk annonce
Vi satser stadig på det brede samarbejde

04-12-2017

Den nye kommunalbestyrelse som tiltræder 1. januar. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Der har været en del skriveri om, at Socialdemokratiet i Kalundborg forsøgte at indgå aftale med Peter Jacobsen (DF) om, at han skulle være borgmester i Kalundborg fra 2018. Han skulle altså se bort fra, at han, inden valget, havde peget på Martin Damm (V) til borgmesterposten. Peter Jacobsen har med den baggrund haft afholdt møder med bl.a. Socialdemokratiet, men pegede altså alligevel i fredags på Martin Damm som borgmester. Mens Gunver Jensen (A) pegede på Peter Jacobsen.

Borgmester Martin Damm (V) kommer til at sidde i borgmesterstolen fire år endnu, men inden det blev således, har der været en del snak på kryds og tværs partierne imellem. Martin Damm og Peter Jacobsen er dog ikke i tvivl om, at de kan få et godt samarbejde alle partier imellem, når blot alle parter fokuserer på at skabe endnu bedre rammer for borgerne i Kalundborg Kommune.

”Der har været noget undervejs, men da vi nåede til målstregen, var en aftale en aftale, og vi følger det, vi har spurgt vælgerne om, og sådan skal det være, ellers har man ikke et folkestyre. Der har da selvfølgelig været nogle mellemregninger, som jeg helst ville have været foruden, men nu har vi konstitueret os, og vi har god tradition for at arbejde sammen, men nogle skal måske lige hjem og have pulsen ned i julen, og tænke sig grunddig om. Og jo, jeg havde egentlig rakt hånden ud til et bredere samarbejde, end vi har i dag, men i stedet for at tage imod en hånd, forsøgte de at hugge den af. Men nu er vi valgt, og så går jeg ud fra, at vi alle kan arbejde sammen, det er en pligt, vi har, så simpelt er det. Og ja, jeg var da skuffet over, at de ikke valgte at ville være med i et bredt samarbejde, men forhåbentlig kan vi opbygge den atmosfære, vi har haft de sidste fire år, og ligge os i selen for det, vi er valgt til,” siger borgmester, Martin Damm (V).

Også Peter Jacobsen (DF), der af Socialdemokratiet blev opfordret til at gå efter borgmesterposten, men som i stedet valgte at holde sig til den aftale, han inden valget havde indgået, og stemme på Martin Damm, er klar til at arbejde sammen, og tænke fremad.

”Selvfølgelig har der været noget ståhej, men når jeg husker tilbage på andre valgkampe, er det jo en del af gamet, og nu er vi konstitueret, og ved, hvordan tingene skal være. Nu er det vigtigt, at vi får lavet nogle resultater til gavn for borgerne, og det synes jeg, i al beskedenhed, vi har gjort meget godt indtil nu, men vi skal også have fokus på nogle områder, hvor der måske ikke har været så meget fokus de senere år. Vi har en god kommune på langt de flest områder, men der er bestemt plads til forbedringer, og det har vi tænkt os at arbejde videre med. Hvad der er sket, har ingen betydning, vi har altid været gode til at lave brede aftaler, og vi har haft et godt samarbejde i otte år, det smider man ikke bare ud med badevandet. Det betyder selvfølgelig ikke, at jeg ikke kan have ambitioner om at blive borgmester, men der er flere faktorer, der spiller ind. Dels havde vi en aftale, og noget af det vigtigste, man har, som politiker, er ens troværdighed, og dels har vi et godt samarbejde med Venstre her i kommunen,” siger Peter Jacobsen.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0