AnnonceLuk annonce
’Vi kan næsten ikke få armene ned’

23-09-2020

Af Jens Nielsen

Den tidligere fiskeoliefabrik på havnen i Kalundborg har stået tom siden udgangen af 2014, nu er den solgt og det glæder Martin Schwartzbach, bestyrelsesformand for Kalundborg Havn og borgmester Martin Damm.

Pronova Biopharma producerede lægemidler af fiskeolie, og åbnede i sommeren 2009 på Kalundborg Havn, hvor der skulle være plads til knap 200 lokale arbejdspladser. Fabrikken meldte imidlertid ud, i slutningen af 2014, at man lukkede midlertidigt, den har dog ikke været åben siden da, og alle medarbejdere er afskediget for længst.

Nu er hele fabriksanlægget solgt til Chr. Hansen Holding, og der kommer igen liv i den flotte fabrik, og det glæder i den grad bestyrelsesformand for Kalundborg Havn, Martin Schwartzbach,

”Vi kan næsten ikke få armene ned, Kalundborg Havn er stolte over at kunne bidrage til, at vi kan få en ny produktionsvirksomhed til Kalundborg, det her er sandsynligvis starten på noget stort i Kalundborg,” fortæller Martin Schwartzbach, og fortsætter,

”Havnen har arbejdet positivt sammen med BASF, som har solgt fabrikken, for at få et nyt firma til Kalundborg.”

Også borgmester Martin Damm har svært ved at få armene ned.

”Det er fantastisk, at en verdensomspændende virksomhed som Chr. Hansen har valgt at placere sig i Kalundborg. Det er en stor anerkendelse af vores område,” siger Martin Damm.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0