AnnonceLuk annonce
Vestsjælland satte rekord i 2014

17-02-2015

Af gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af overnattende turister til Slagelse og Kalundborg Kommune slog rekord i 2014.

’Sjællands Vestkyst’ havde et forrygende 2014. Efter en årrække med negativ eller lav vækst, steg antallet af betalende overnattende gæster kraftigt, og er nu større end nogensinde.

I alt oplevede Vestsjælland 390.285 turistovernatninger i 2014. Den samlede fremgang var på 12,5%, svarende til 43,319 ekstra overnatninger.

Campister elsker Kalundborg

Fremgangen kom især fra danske campister samt fra en stor forøgelse i antallet af virksomheder, der valgte at afholde deres møder og konferencer i Vestsjælland. Tendensen viste, at især campisterne søgte mod Kalundborgområdet, mens erhvervsturisterne i høj grad valgte den sydlige del af destinationen.

”Rejselysten er tilbage, og flere turister vælger i højere grad Vestsjælland som feriedestination. Tilgangen i turismen skaber mange nye lokale jobmuligheder og forøgede indtægter hos de lokale erhverv, hvor turisterne vælger at bruge deres penge. Potentialet er dog langtfra udnyttet, så vores fokus er at satse meget mere på at udvikle turismeerhvervenes forretningsfærdigheder. Vi skal huske, at turismen er en professionel erhvervssektor, og vi er i konkurrence med resten af landet såvel som vores nabolande”, siger Lars Nielsen, adm. direktør i VisitVestsjælland.

Turismen i Danmark satte i det hele taget rekord i 2014. Dog var stigningen i Vestsjælland markant større end de fleste steder. Således skal væksten på 12,5% i Vestsjælland ses i sammenligning med en stigning på landsplan 3,6%, og 6,2% på regionalt plan.

”Det er dejligt at se denne positive udvikling. Det bekræfter kun, at det var den rigtige beslutning at sammenlægge turismeindsatsen på Sjællands Vestkyst. Samarbejdet med Slagelse Kommune har fra første færd vist resultater, og vi er allerede nået langt," siger borgmester i Kalundborg Kommune, Martin Damm.

Statistikken inkluderer ikke overnatninger i feriehuse, da de tal ikke vil bliver opgjort førend april måned.

Høje tal

VisitVestsjælland forventer, at destinationens samlede overnatningstal for 2014 vil overstige 510.000 overnatninger – når feriehusovernatninger bliver opgjort og inkluderet. Det vil i så fald være første gang, at Vestsjælland rundede en halv million betalte turistovernatninger på et år.

Samtidig forventes turismeforbruget for første gang at overstige 1,5 milliarder kroner i Vestsjælland. Da turismearbejde, som hovedregel ikke kan outsources, betyder det, at samtlige 1,5 milliarder kr. havnede i kasseapparaterne hos de lokale erhvervsdrivende.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0