AnnonceLuk annonce
Verdens kraftigste isbrydende bulkcarrier

11-03-2020

Nunavik laster stykgods i Kalundborg Havn. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det er ikke et helt almindeligt skib som i disse dage ligger ved kaj i Kalundborg Havn. Den 178 meter lange og 27 meter bredde bulkcarrier Nunavik, er nemlig, med en hovedmaskine på 29.600 hestekræfter, verdens kraftigste isbrydende bulkcarrier.

Nunavik, som er bygget i 2014, sejler med malm fra en mine i det nordlige Quebec I Canada og til Finland, og på vejen tilbage til Canada, lastes maskiner, udstyr og olie til minen, og det er derfor Nunavik ligger i Kalundborg.

Her lastes nemlig en lang række af containere med udstyr, men også en kæmpe gravemaskine og flere amerikanske trucks, herefter sejler Nunavik til Stigsnæs hvor der skal lastes olie til minen og så sættes kursen mod Canada, en tur på op til 25 dage.

”Minen ligger i det nordlige Canada, og der er totalt lukket med is deroppe, det er kun muligt at sejle eller flyve til minen,” fortæller Gustav Jakobsen, direktør hos Schultz Shipping i Kalundborg, og fortsætter,

”Normalt laster Nunavik i København, men denne gang blev det altså Kalundborg, og det er fordi Kalundborg har en god beliggenhed med en dyb havn, og vi var fleksible til at håndtere sådan en blandet last.”

Nunavik er et skib i arktisk is klasse, dvs. det er i stand til, at holde en kontinuerlig fart på 3 knob gennem is med en tykkelse på 1,5 meter, og er derfor i stand til at operere på egen hånd året rundt i de arktiske egne.
 Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0