AnnonceLuk annonce
Elegante husmødre i Kino

12-10-2016

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kino Den Blå Engel får fint besøg den 22. marts 2017, når elegante husmødre med hat og handsker kommer forbi med deres nye show. Det er naturligvis den syngende husmoderkvartet VENTER PÅ FAR, der er klar med deres helt nye show/teaterkoncert i samarbejde med Aveny-T.

Den satiriske, musikalske husmoderkvartet VENTER PÅ FAR, der op igennem 90’erne og 00’erne gjorde grundigt hovedrent i den danske ligestillingsdebat, og sørgede for at sætte en effektiv stopper for utilfredse husmødres hang til brok og beklagelser, er klar med et helt nyt show/ teaterkoncert.

Efter devisen: ”Som hvor husmor sang dem” har VENTER PÅ FAR samlet de bedste sange fra den måske stærkeste periode i dansk sangskrivnings historie:1935-45.

Det er sange fra sporvognenes og paraplyernes tid. Fra dengang en rigtig dame aldrig kunne drømme om at gå på gaden uden hat og handsker, og en rigtig sang var fuld af pep og poesi – og havde forandringens vind i ryggen.

Hyldest til ikoner

I showet/teaterkoncerten vil VENTER PÅ FAR generobre disse sublime sange, pudse dem af og synge dem med al den punch, pep og kærlighed de fortjener. Showet/teaterkoncerten er en hyldest til årtiets store kvindelige, musikalske pionerer, først og fremmest komponist, pianist og sanger Karen Jønsson, men også Liva Weel, Bodil Kjer, Marguerite Viby, Elga Olga og Hannah Bjarnhof. Kvinder, der med stor kraft og overbevisning, banede vejen i en ellers mandsdomineret branche.

Scenen er sat i en poetisk kulisse af regn over Nørrebrogade, blinkende neonskilte, våde vejbaner, oplyste sporvogne, sorte paraplyer og klimtende cyklister. Det er storbyen fra før vi fik bil, og kvinderne fra før vi fik løbesko.
I dette univers af mild melankoli og rank fremtidsoptimisme møder vi en ny og mere elegant version af de syngende suffragetter fra VENTER PÅ FAR.

VENTER PÅ FAR er i 2015 gendannet i sin oprindelige opstilling, og består af: Anne Dorte Michelsen, Gitte Naur, Julie Michelsen & Cæcilia Glode.

Billetter kan købes i Kino Den Blå Engel og på deres hjemmeside.

 Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0