AnnonceLuk annonce
Velkommen til Kalundborg

03-04-2020

Af journalist Sonja Husted Rasmussen

Specialskoleelever og Kalundborg Turistforening står bag ny turistbrochure

De har gjort det igen!

Elever fra CSU, Center for Specialundervisning, Kalundborg, har i samarbejde med Kalundborg Turistforening udarbejdet en varm velkomst til Kalundborg i form af en turistbrochure med omtale af nogle af Kalundborgs mange attraktioner.

Det er elever på skolens journalistlinje, der har været på rundtur til seværdighederne, og bagefter har de beskrevet deres indtryk i brochuren, der netop er udkommet i 1.000 eksemplarer.

Noget tilsvarende gjorde eleverne og turistforeningen, den gang med Peter Hermann som formand, for fire år siden, og brochuren fra dengang var så populær, at den for længst er udsolgt – eller udleveret, for turister og kalundborgenserne kan få den ganske gratis.

Derfor besluttede CSU og turistforeningen sig for at opdatere brochuren. Efter et par møder med repræsentanter for skolen og turistforeningen stod det klart, at der ikke alene skulle være tale om en opdatering men om en ny brochure, dog stadig med elementer fra den oprindelige.

Afdelingsleder Ingse Rasmussen er begejstret for samarbejdet med turistforeningen, der bringer eleverne i kontakt med lokalsamfundet. Eleverne følger den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse, STU.

Flotte billeder, velskrevet tekst

Turistforeningens formand Hans-Henrik Nielsen har ros til det færdige resultat:

- Flotte billeder og en velskrevet tekst, der fortæller om nogle af de seværdigheder og steder i Kalundborg, som vi godt ved er der, men som ikke alle kender, siger formanden.

Han mener, at med Velkommen til Kalundborg i hånden kan alle, både kalundborgensere og gæster i byen, få et bedre kendskab til den gamle købstad og til nogle af de steder, der er et besøg værd.

Hans-Henrik Nielsen mindes, at udvælgelsen af emner til brochuren er sket efter nogle gange lange diskussioner:

- Resultatet giver en god introduktion til Kalundborg, og vi håber, den inspirerer til at gå på opdagelse i byen, siger formanden.

Måske alternativ brochure

Blandt de steder, der ikke blev plads til i den nye brochure, er biografen Kino Den Blå Engel, Kalundborg Vandrerhjem, Café Solsikken og fugleparadiset Loch Ness.

Eleverne har allerede nu talt om, at de godt kunne tænke sig at være med til at skabe en alternativ brochure med nogle af de steder, der ikke er kommet med.

De mange billeder er leveret af blandt andre Ole Agerbæk og Jan Hyldal, mens samarbejdspartnerne også selv har fotograferet.

Det gælder for eksempel turistformanden, der har leveret forsidebilledet forestillende Allikeporten i rundkørslen Holbækvej/Nørre Allé . Den er skabt af billedhuggeren Erik Heide.

Sol over alliker

Hans-Henrik Nielsen begav sig ud på fototuren en dag i dejligt solskinsvejr. Da han nåede motivet, havde skyerne samlet sig og så var solen borte.

Turistformanden undlader aldrig at nævne, at klimaet i Kalundborg er bedre end langt de fleste andre steder i Danmark, så han satte sig i sin bil og ventede på en af de solskinstimer, Kalundborg er så rig på.

Hans tålmod blev belønnet, solen vendte tilbage, og han fotograferede porten, hvor de tre alliker står knivskarpt og minder om, at fra dem stammer forstavelsen til navnet Kalundborg. Kaa er det gamle navn for allike.

Brochuren er trykt i 1000 eksemplarer på dansk. Senere følger 500 eksemplarer på henholdsvis tysk og engelsk.

De bliver lagt frem på turistinfo-stederne på Kalundborg Vandrerhjem og Dyrehøj Vingård samt på Kalundborg Rådhus.

Udendørsbesøg

Tilbage er nu at håbe, at Corona-virussen slipper sit tag, så vi med turistbrochuren i hånden kan kigge indenfor i Vor Frue Kirke, på Kalundborg Museum og komme op i Røsnæs Fyr. Resten af de anbefalede seværdigheder kan godt besøges også nu, blot vi holder afstand, for de er alle sammen udendørs. Det gælder statuen af Esbern Snare, borg- og slotsruinerne, Højbyen, Vandkunsten, ture i Kalundborgs bynære skove, Gisseløre og Røsnæs.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0