AnnonceLuk annonce
Velbesøgt valgmøde på vingård

14-11-2017

I går aftes var der debatmøde på Dyrehøj Vingaard i forbindelse med det kommende kommunevalg. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kaundborg.dk

I går var der valgdebat på Dyrehøj Vingaard, hvor ni kandidater gav deres bud på, hvordan man bør løse forskellige problemstillinger i kommunen fremover.

Omkring 70 borgere var i går aftes forbi Dyrehøj Vingaard, hvor der var valgdebat med et panel af ni kandidater, der alle stiller op til kommunevalget den 21. november.

Der findes mange forskellige kandidattest, som man kan tage på nettet. En af dem er Altingets kandidattest, som valgdebatten i går aftes tog udgangspunkt i. Der var fire emner: Frivillighed, Kommuneskat, Folkeskolen og Forebyggelse. Alle med fire svarmuligheder: Helt enig/Delvist enig, Hverken/eller, Delvist uenig/Helt uenig og Ingen holdning. Den sidste svarmulighed havde de opstillede kandidater dog ikke.

Publikum og kandidater svarede på de fire spørgsmål, og der var herefter spørgsmål om emnet fra publikum. Da de fire emner var blevet diskuteret, var der frit slag til at stille de ni i panelet spørgsmål, og det var et vågent publikum, der stillede mange gode spørgsmål, hvilket blev 'belønnet' med vin fra vingården på husets regning.

Bl.a. faldt talen på kultur, som det er tydeligt, at mange borgere i Kalundborg savner mere af i kommunen. En ung kvinde på 27 år, der er tilflytter til Kalundborg, stillede bl.a. kandidaterne spørgsmålet, hvad der skulle få hende til at blive i Kalundborg.

”Jeg er tilflytter, men hvad skal få mig til at blive i Kalundborg? Derudover er både veje og cykelstier helt utrolig dårlige, og havneparken langt fra færdig. Hvad vil I fx gøre ved det, hvad skal der ske?” spurgte den unge kvinde.

De ni kandidater svarede, efter bedste evne, men der var ingen tvivl om, at mange blandt publikum var enige med den unge kvinde i, at der mangler visioner for området, og at der skal handling til, hvilket flere andre også var inde på.

Følgende kandidater var i det politiske panel:

B – Radikale Venstre: Ole Glahn

C – Det Konservative Folkeparti: Ole Lauritzen

F – Socialistisk Folkeparti: Per Ravnborg

I – Liberal Alliance: Lasse Jensen

M – Mangfoldighedspartiet: Qerim Selmani

V – Venstre: Malene Grandjean

Ø – Enhedslisten: Niels Erik Danielsen

A – Socialdemokratiet: Jakob Søborg

D – Nye Borgerlige: Tonny Voldby


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0