AnnonceLuk annonce
Ved du noget om Klintegården?

29-10-2020

I dag er Klintegården en trøstesløs ruin, der gennem årene er blevet udsat for hærværk og flere brande, den seneste i marts i år. Foto: Jokum Tord Larsen

Af journalist Sonja Husted Rasmussen

Tre naboer håber på hjælp til at fortælle Klintegårdens historie. Engang var det en fornem sommerresidens for et formuende ægtepar fra det nordlige Københavns bedre borgerskab. I dag er det en trøstesløs ruin, der gennem årene er blevet udsat for hærværk og flere brande, den seneste i marts i år. 

Det drejer sig om Klintegården på Røsnæs vest for Kalundborg. Hvad skete der dog med bygningen? Hvad er dens historie, og hvorfor kunne ingen af de mange planer realiseres?

Det har en lille gruppe borgere, der alle tre bor på Sandlodsvej og dermed er naboer til Klintegården, sat sig for at finde ud af. En del af Klintegårdens historie er særdeles velbeskrevet og har gennem årene omfattet masser af planer om ferie- og kongrescenter, ferieboliger, campingplads og spejdercenter. Hver gang er planerne kollideret med stadigt mere restriktive fredningsbestemmelser, og den engang så flotte ejendom blev stadigt mere ødelagt.

De tre naboer er Ole Jerichow, Asger Aulkjær og Lars Almblom. De har alle tre kendt til Klintegården siden 1960’erne, og de har besluttet sig for at afdække og fortælle ejendommens historie. De har fundet ud af så meget som, at et bolsmandssted på et tidspunkt bliver til en gård, der bliver til en herskabelig lystgård, som bliver til en kommunal ejendom, som forfalder og i dag er en ruin.

Fru Willer på Klintegården

De er nået frem til, at fru Willer er en af hovedpersonerne i fortællingen. Det var hende, der kom med kapitalen og sammen med sin mand Erik Willer omskabte Klintegården til en herskabelig bolig. Men hvad skete der inden for murene? Ole, Asger og Lars mangler informationer om livet på Klintegården. Der må være nogen, der er kommet der og har mødt hr. og fru Willer, forestiller de sig.

De håber, at nogen kan bidrage med oplevelser, billeder og dokumenter, som de gerne vil dele med andre og dermed bidrage til at skrive Klintegårdens historie. Måske husker nogen de efter sigende celebre fester, gården dannede rammen om, hvor bilmærker som Bentley og Rolls royce kørte gæster, med privatchauffør selvfølgelig, til fine middage, natmad og efterfølgende overnatning, før turen igen gik øst på.

Når historien er skrevet, forhåbentlig fyldt med mange gode detaljer, bliver den i artikelform lagt på Sandlodsvejs Grundejerforenings hjemmeside og måske også andre steder. Kan nogen bidrage til historien, må de meget gerne kontakte Lars Almblom, Sandlodsvej 52, 4400 Kalundborg, tlf. 40147797, mail: lars@almblom.dk


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0