Var gået på pension – nu vaccinerer hun borgerne

Af Jens Nielsen

Lise Anhøj fra Reersø var ellers gået på en velfortjent pension, men har meldt sig til at hjælpe i forbindelse med Covid-19 pandemien. Tirsdag vaccinerede hun borgere på det nye vaccinationscenter i Kalundborg.

I forbindelse med at coronapandemien tog fat sidste år, opfordrede regeringen pensionister, med en sundhedsfaglig baggrund, til at hjælpe med bl.a. test af borgere og senere hjælp til at vaccinere.

Den opfordring tog tidligere sygeplejerske 69-årige Lise Anhøj fra Reersø imod, og meldte sig sidste forår for at hjælpe i testcentret i Slagelse.

Det er fire år siden jeg gik på pension, men jeg vil gerne give en hjælpende hånd, jeg bestemmer selv hvor mange timer jeg arbejder, men der har været flere uger hvor jeg har haft 37 timer,” fortæller Lise Anholm, og fortsætter,

”Jeg har været med til at pode siden starten af maj sidste år, og så har jeg været en del af vaccinedelen siden slutningen af januar.”

Tirsdag var Lise Anhøj med til at starte vaccinecentret i Kalundborg op, hvor 50 særligt sårbare og borgere over 65 år som modtager praktisk hjælp i hjemmet, var tilsagt til vaccination.

Når først der er vacciner nok til rådighed forventes det, at op mod 80 borgere kan vaccineres i timen i det nye vaccinationscenter på Hareskovvej i Kalundborg.

Del