AnnonceLuk annonce
Vandhunde fejrer 10-års fødselsdag

08-08-2020

Af Jens Nielsen

Det er 10 år siden at vinterbadeklubben Isfuglene i Kalundborg blev stiftet, det fejres lørdag eftermiddag.

Blodtrykket stiger pulsen falder, og kroppen udskiller stresshormoner, når man udsætter den for et iskoldt vinterbad. Og det er lige præcis derfor, at så mange mennesker er vilde med den kølige sæson-fornøjelse.

I Kalundborg har der i mange år været tradition for, at en del starter dagen med en dukkert i Kalundborg Fjord året rundt, så mange, at ni personer i august 2010 stiftede Vinterbadeklubben Isfuglene. Her 10 år efter er medlemstallet nu på 123.

”Vi mødes hver eneste morgen hele året rundt, typisk i små grupper, nogle kommer meget tidligt, andre lidt op ad formiddagen, men det er fællesskabet og det sociale som trækker,” fortæller formand Ole Greensten Vestbøll, efter en tur i vandet fredag morgen.

Isfuglene holder til på Gisseløre ved den gamle Kalundborg Idrætspark og har rådighed over omklædningslokaler med badeforhold.

Da Isfuglene var stiftet, var et af de helt store ønsker en badebro så medlemmerne kunne komme sikkert og bekvemt i vandet.

Det økonomiske grundlag til broen blev tilvejebragt med støtte fra Folkeoplysningsudvalget i Kalundborg samt privat støtte fra Friluftrådet, Velux Fonden, Novo Nordisk i Kalundborg og Nordea-fonden. Og i september 2014 kunne broen så indvies.

En af traditionerne i Isfuglene er, at den kolde eller varmere dukkert, alt efter årstiden, afsluttes i omklædningsrummet hvor man nyder en whisky.

10-års dagen fejres i dag lørdag, hvor medlemmerne mødes på Gisseløre til hyggeligt samvær.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0