AnnonceLuk annonce
Vandet fejres med åbent hus og motionsløb

16-03-2017

Vandets Dag. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kalundborg Forsyning inviterer til åbent hus, for at markere Vandets Dag, i det gamle vandtårn på Møllebakken, varmecentralen ved svømmehallen og på Dokhavnsvej i Kalundborg lørdag den 25. marts. 

Både travesko og løbesko kan luftes, og rent vand nydes, når Kalundborg Forsyning inviterer til motionsløb og åbent hus for at markere Vandets Dag lørdag den 25. marts. Arrangementerne begynder kl. 10, og varer tre timer.

Gæsterne bliver også i år inviteret indenfor i det gamle vandtårn på Møllebakken, hvorfra der er en unik udsigt ud over byen, ind over land og Kalundborg Fjord.  Indenfor i tårnet vil der være plancher og mandskab fra forsyningen, som fortæller om vand, og om hvor vigtigt det er, at vi passer på det. Gæsterne kan desuden smage det rene vand fra vandhanen.

Udenfor kan publikum heppe på de mange løbere, der runder tårnet, hvor de får tilbudt en forfriskning, inden de løber retur til Kalundborg Forsyning på Dokhavnsvej, hvor starten går kl. 10. Tårnet er også mål for de deltagere i motionsløbet, der har valgt den korte rute - uanset om de løber eller går. Løbet er ved at blive en tradition, idet det er 4. gang det afholdes.

Løbet er arrangeret i samarbejdet med 5 Tårns Motion, som via deres hjemmeside på nettet står for tilmeldinger. I år er det forsyningens næstformand i bestyrelsen, Hanne Olesen, som skyder motionsløbet i gang. 

Gæsterne kan også ved tårnet møde frivillige fra Danmarks Naturforening, og de har mulighed for at aflevere sprøjtegift, og tilmelde sig foreningens initiativ med giftfrie haver. Der er bærbuske på højkant til nye medlemmer.

De gamle kedler
Kalundborg Forsyning åbner også dørene til den gamle varmecentral ved Kalundborg Svømmehal.

”Mange har kørt forbi varmecentralen gennem årene, og nu får de muligheden for at kigge indenfor og se den sidste af de gamle kedler,” lyder invitationen fra Anne Aagren, kommunikationsansvarlige ved Kalundborg Forsyning.

Flere af de gamle kedler er fjernet, men Kalundborg Forsyning har besluttet at bevare én som backup på varmeforsyningen indtil videre.

Derudover inviterer Kalundborg Forsyning også indenfor på Dokhavnsvej, hvor forsyningen har adresse. Her får gæsterne blandt andet muligheden for at se rensningsanlægget, og opleve det industrielle kort over de store virksomheder i Kalundborg. Det er indrettet øverst oppe på bygningen på Dokhavnsvej, og giver et godt indtryk af, hvor den velkendte symbiose er placeret. Der vil være flere rundvisninger for både børn og voksne. På forsyningens hjemmeside, www.kalfor.dk kan man se, hvornår de forskellige rundvisninger starter.

Fakta om Vandets Dag

Vandets Dag er en FN-temadag, som sætter fokus på drikkevand. Den blev formelt foreslået på Agenda 21 ved FN’s konference for miljø og udvikling i Rio de Janeiro i 1992, og samme år vedtaget af FN’s generalforsamling. De fleste forsyninger i Danmark markerer dagen.

Information om løberuten

Inden man når Møllebakken, har man fulgt en rute fra Dokhavnsvej, ad Sydhavnsvej, over jernbaneoverskæringen på Slagelsevej. Ved rundkørslen Slagelsevej/Holbækvej går turen ad Sct. Jørgensbjerg, Kordilgade og Lindegade til Klostertorvet og videre ad Klosterparkvej og Esbern Snaresvej til Peder Paludansvej og til slut ad Valentin Jensensvej op på Møllebakken og de sidste par hundrede meter til vandtårnet.

Der er elektronisk tidtagning, og diplomer med den aktuelle tid kan printes fra www.5taarnsmotion.dk efter løbet.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0