AnnonceLuk annonce
Vand-vittig konkurrence

05-03-2017

Der skal udpeges nye vandambassadører for 2017. Sidste år var det 5. klasse fra Ubby Friskole, der havde fornøjelsen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Elever i folkeskolen på 4. og 5. klasseniveau i Kalundborg Kommune skal bruge fantasien og farveblyanterne, hvis de vil være med i konkurrencen om at blive vandambassadør i 2017.

Trille Toilet og Sofus Spand har hovedrollerne i den Vand-Vittige konkurrence, som Kalundborg Forsyning har udskrevet, hvor eleverne skal udfylde bobletekster og give de to figurer kulør. Derfor handler det om at finde de helt rigtige ord, som de to siger til hinanden. Baggrunden for konkurrencen er forsyningens kampagne for at få alle til at bruge spanden til affald, -kun tis, lort og papir må komme i toilettet.

Kalundborg Forsyning har netop sendt breve ud til skolerne, med et tilbud om at få besøg af forsyningen, som vil introducere konkurrencen for de klasser, som har lyst til at være med. Konkurrencen slutter den 25. april, hvorefter vinderklassen, og dermed de nye vandambassadører, udpeges i begyndelsen af maj.

Der er oplevelser forbundet med titlen som vandambassadør, for eleverne skal blandt andet på bustur til Energi- og Vandværkstedet i Valby, og der venter også oplevelser på Røsnæs Naturskole. Her får vandambassadørerne en hel dag i den smukke natur, og på vinderprogrammet indgår også et besøg på forsyningens renseanlæg i Kalundborg. Her kan eleverne ved selvsyn opleve, hvordan spildevandet renses, inden det ledes retur til naturen.

”Konkurrencen skal være med til at give eleverne en forståelse for vand, og at vi alle skal passe på vandmiljøet. Vi er heldige, at vi bor et sted på kloden, hvor der er rent drikkevand, for der er mange steder i verden, hvor man ikke har det rene drikkevand, som vi har i vandhanerne i Danmark. Der kan man ikke bare drikke vand, som vi gør det”, fortæller Anne Sødal Aagren, Kommunikationsmedarbejder hos Kalundborg Forsyning.

I 2016 var det 5. klasse på Ubby Friskole, som havde fornøjelsen af at være vandambassadører i Kalundborg Kommune.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0