AnnonceLuk annonce
Valgplakater politianmeldt

29-07-2016

Plakaterne er bl.a. sat op i rundkørslen på Østre Havnevej/Sydhavnsvej i Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen jens@tv-kalundborg.dk

Falske valgplakater er i løbet af natten til fredag opsat flere steder i Kalundborg, nu er de anmeldt til politiet. 

Fredag morgen kunne man flere steder i Kalundborg, bl.a. i flere af byens rundkørsler, se nogle udsædvanlige valgplakater, tilsyneladende fra Dansk Folkeparti. ”Masseindvandring er fint” stod der på plakaterne, der refererede til en udtalelse fra Pia Kjærsgaard i 2009. Plakaterne er opsat i umiddelbar forbindelse med, at Danskernes Parti påbegynder en kampagne mod Dansk Folkeparti. 

”Vi ønsker at vise, hvordan Dansk Folkeparti har svigtet på udlændingepolitikken. Derfor har vi nu påbegyndt en kampagne i Kalundborg, hvor DF står stærkt. I kampagnen vil vi fokusere på, at rigtig mange ikke-vestlige er kommet til under DF’s storhedstid. Blandt andet fik flere end 83.000 ikke-vestlige dansk statsborgerskab mellem 2001 og 2011, hvor DF sidst støttede en borgerlig regering. Det fortæller medierne ikke om og derfor har vi taget sagen i egen hånd,” fortæller partileder for Danskernes Parti, Daniel Carlsen.

Dansk Folkeparti synes på ingen måde om kampagnen hvor både DF logo og partifarve er anvendt på plakaterne.

”Det er ulovligt at sætte plakater op i rundkørsler. Det er ulovligt ikke at angive afsender. Og at anvende DF’s logo på den måde, det er gjort, kan heller ikke være lovligt”, oplyser Karsten Larsen, der er ’plakatmand’ for Dansk Folkeparti i Kalundborg.

Gert Larsen, der er næstformand i Dansk Folkeparti Kalundborg, går skridtet videre og har politianmeldt de ulovlige plakater, her teksten som er afleveret hos Midt- og Vestsjællands Politi,

”Undertegnede næstformand i Dansk Folkeparti i Kalundborg Kommune indgiver hermed anmeldelse om, at nogen evt. et parti som vil skade Dansk Folkeparti, i nat/dag den 29/7-16 har ophængt plakater i Kalundborg by, som umiddelbart, for de måbende borgere, ser ud til at være opsat af DF.

Der er tale om såvel parti logo og farve, som er misbrugt, og som man jfr. vedhæftede fil kan se, skal forestille en plakat fra Dansk Folkeparti.

Jfr. gældende regler om plakatophængning er der heller ikke nogen adresse hæftet på bagsiden, så man ved, hvor der skal ske henvendelse i fald plakaten falder ned og skader nogen. Plakaterne er ligeledes ophængt i en rundkørsel, hvilket heller ikke er lovligt.

Partiet på Christiansborg underretter vejdirektoratet".

Danskernes Parti på gaden lørdag

Daniel Carlsen oplyser til TV-Kalundborg at kampagnen fortsætter i morgen lørdag, hvor materiale vil blive omdelt i borgernes postkasser, ligesom repræsentanter fra partiet vil være på gaden i Kalundborg for at tale med borgerne og dele materiale ud.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0