AnnonceLuk annonce
Valgkampens største vælgermøde

15-11-2017

Af Jens Nielsen

200 elever på Kalundborg Gymnasium og HF havde valgdebat på skemaet onsdag formiddag. En debat som til tider var skarp mellem kandidaterne.

Samfundsfagseleverne på Kalundborg Gymnasium og HF havde i dag onsdag, inviteret kandidaterne til det kommende kommunevalg til debat, den invitation var der 11 partier som havde taget imod.

I præsentationen for hver kandidat sagde Malene Grandjean (V) bl.a.,

”Jeg har snakket med en masse af jer, og blev vildt overrasket over hvad i sætter pris på og hvad der skal til for at i bliver boende, mange af jer sagde, kommunen er simpelthen for grim, havneparken tager for lang tid før den er færdig, kom nu i gang”.

Og det fik Martin Schwartzbach (DF) til at komme med denne udtalelse,

”I er unge, spred jeres vinger, tag fra byen og få læst det i vil, og kommer i tilbage så vil jeg håbe på at vi har stået i spidsen for at bygge et Kalundborg op som i også kan være stolte af”.

Valgmødet, som med omkring 200 deltagere, vel er det største der er afholdt i denne valgkamp, kom langt omkring. Det var en flok engagerende og lyttende gymnasieelever, som spurgte ind til politikerne om mange forskellige emner, fx blev følgende vendt,

Multihus, ungeråd, psykologisk hjælp til unge, kriminalitet, mobning, foreningslivet, gademedarbejdere og studieboliger.

Kriminalitet og utryghed

Mange unge er bekymret for at færdes i nattelivet, Kalundborg Kommune har en af de højeste voldsstatistiker i Midt- og Vestsjællands Politikreds, og Tonny Volby Pedersen fra Nye Borgerlige mente at kommunen skal mandsopdække de uheldige elementer af anden etnisk herkomst som flere gange er anmeldt for vold, han sagde bl.a.,

”Jeg mener ikke at islam skal have nogen fremtrædende rolle i vores samfund. Alle de steder hvor islam styrer, der har de en styrerform som jeg i bund og grund ikke bryder mig om at leve i”.  

Det fik Jesper Hjelm Kristensen, Enhedslisten, op af stolen,

”Afsky og kvalme, det er klart når man sidder på den yderste højrefløj så skal man prøve at skabe det her billede af at jo mere politi jo bedre bliver det, og så dukker den her op nu, det er til at kaste op over. Kalundborg Kommune er en mangfoldig kommune, hvor der er plads til alle, uanset om man går med tørklæde, uanset hvilken hudfarve, uanset religion, alle skal være her”, sagde han, og det fik et stort bifald.

Hvorfor skal jeg stemme på dig

Der var en stor spørgelyst blandt eleverne, og især et spørgsmål fra en ung pige fik opmærksomhed,

”Det er til Jimmy Sørensen fra Liberal Alliance, hvorfor skal jeg stemme på dig når du kommer for sent til mødet og sidder og kikker ned i din telefon”, spurgte eleven.

Og den måtte politikeren selvfølgelig svare på,

”Jeg kom til at køre bag ved to landbrugskøretøjer helt fra Rørby, derfor kom jeg små fem minutter for sent, og med hensyn til telefonen, så var jeg lige nødt til at tage et billede at denne fantastiske forsamling”, sagde Jimmy Sørensen.

De 11 kandidater som sad i panelet til dagens debat var,

Jimmy Sørensen, Liberal Alliance, Erik Møller, Skolelisten, Malene Grandjean, Venstre, Jacob Søborg, Socialdemokratiet, Jesper Wienmann Hansen, Konservative, Thomas Malthesen Hiorth, SF, Tonny Voldby Pedersen, Nye Borgerlige, Jesper Hjelm Kristensen, Enhedslisten, Signe Strandlund, Mangfoldighedslisten, Martin Schwartzbach, Dansk Folkeparti og Jeppe Hedegaard Sørensen, Radikale Venstre.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0