AnnonceLuk annonce
Vævernes Hus åbner med udstilling

16-11-2016

Væveværkstedet holder til i den gule kavalerfløj på Kattrup Gods. Foto: Vævernes Hus

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Torsdag d. 17. november indvier næstformand for Region Sjælland, Peter Jakobsen, en ny kulturturismevirksomhed, Vævernes Hus, der har til huse på Kattrup Gods midt i Naturpark Åmosen. Dagen afrundes med en Kulturaften i Shakespeares tegn. Tommy Kenter er hovednummeret, og fortæller om opsætningen af King Lear.

”Vi glæder os meget til dagen hvor de sidste halvandet års arbejde kulminerer” siger de to projektkoordinatorer bag Vævernes Hus, Gitte Karlshøj og Kathrine Brandstrup.

Væveværkstedet holder til i den gule kavalerfløj på Kattrup Gods. Udstillinger og arrangementer foregår dog i den bagvedliggende røde komtessefløj.

Julebod og kaffe i herregårdskøkkenet

Vævernes Hus holder åbent fire weekender i november og december med deres første udstilling af vævninger.

”Se de fantastiske vævninger, der er inspireret af renæssancens gyldenlædertapeter. De er ophængt i den flotte sal i Komtessefløjen på Kattrup Gods” siger Gitte Karlshøj.

Det er medlemmer af foreningen Vævere i Vestsjælland, der har stået for udførelsen af tolv smukke baner i en flot farveskala.

”I forbindelse med udstilling har vi også indrettet en julebod, der sælger håndvævede julegaver af høj kvalitet, og i herregårdskøkkenet kan der købes kaffe med hjemmebagt kage” fortæller den anden halvdel af makkerparret Kathrine Brandstrup.

Udstillingen, julebod og café er åbent fredage til søndage kl. 11-15 fra d. 18. november til d. 11. december.

Kulturaften og foredrag

Udstillingen i Vævernes Hus er inspireret af renæssancens gyldne tapeter, og vil med åbningen d. 17. november også markere 400 året for Shakespeares død. Kulturaften, der ligger i forlængelse af åbningsreceptionen byder på foredrag med specialist i Shakespeare dr. Phil. Sofie Kluge, renæssancemusik fremført af gambespiller Mogens Rasmussen samt fortælling om Det Kgl. Teaters opsætning af King Lear ved Tommy Kenter. ”Det er vigtig for os at vise at vævning kan være meget forskelligt. Derfor lægger vi os gerne op ad et relevant tema, fx 400 året for Shakespeares død,” siger Gitte Karlshøj.

Renæssancetemaet følges op af to torsdage aftner med foredrag. Mads Findal Andreasen fra Museum Vestsjælland kommer og holder et foredrag om renæssancen og multikunstner Claus Muldstrup kommer og fortæller om lys og farver.

Der kan købes billetter til kulturaften og begge foredrag på billetto.dk/væverneshus. Åbningen af Vævernes Hus er finansieret af Lag Midt-Nordvestsjælland og Region Sjællands Kulturpulje.   Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0