Vaccine generalprøve – kun 120 blev vaccineret i Kalundborg

Af Jens Nielsen

Mandag er 19.600 borgere i Region Sjælland blevet vaccineret mod corona. Øvelsen var en generalprøve på at kunne masse-vaccinere, når vaccinerne er der. Men i Kalundborg blev bare 120 borgere vaccineret.

Mandag var er der generalprøve for vaccination mod COVID-19 i hele landet. I Region Sjælland vaccinerede man cirka 16.900 borgere i regionens 17 eksterne vaccinationscentre, et i hver af regionens 17 kommuner, og på regionens interne vaccinationscentre på sygehusene i Holbæk, Slagelse, Roskilde og Nykøbing F.

Vaccination i stor skala skal ske, så snart der er vacciner nok. Hvornår det sker, og hvor tæt vi er på det scenarie, tør ingen gisne om.

De borgere, som var booket, kommer fra målgrupperne 7, 8 og de ældste i gruppe 9, altså aldersgrupperne fra 84 år og ned til 65 år.

Med så mange vaccinationer på en dag burde det nok give lidt kø ved vaccinationscentret på Hareskovvej i Kalundborg, men her var ingen kø, for kun 120 borgere skulle vaccineres i løbet af formiddagen, og de mange medarbejdere i vaccinationsteamet havde god tid til deres arbejde.

Og når der en gang er vacciner nok, skal de fleste borgere fra Kalundborg Kommune stadig køre til Holbæk eller Slagelse, til trods for, at der er oprettet et vaccinationscenter i Kalundborg, oplyser leder af vaccinationsstedet i Kalundborg, Helle Kjær Petersen.

”De borgere som kommer her, er tit nogen som er pårørende eller har dårligt ved at komme til de store vaccinationscentre i Slagelse eller Holbæk, fortæller Helle Kjær Petersen, og fortsætter,

Jeg kan ikke sige om vi vil være her en eller to gange om ugen, men de fleste borgere fra Kalundborg Kommune skal vaccineres i Holbæk eller Slagelse.”

Efter vaccinationsindsatsen i Kalundborg fortsatte vaccinationsteamet til Sorø, hvor der også var 120 borgere som var tilsagt til at blive vaccineret.

868.461 personer har fået mindst ét stik med en vaccine mod covid-19, viser tal fra Statens Serum Institut (SSI) søndag.

I alt har 445.566 personer - svarende til 7,6 procent - modtaget begge stik med en coronavaccine.

Del