AnnonceLuk annonce
Vaccinationscenter i Kalundborg er nu åbent

09-03-2021

Så er vaccinationscenteret i Kalundborg i gang. I dag er de første 50 borgere blevet vaccineret mod Covid-19. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Tirsdag først på formiddagen blev den første borger vaccineret mod Covid-19 på vaccinationscentret på Hareskovvej i Kalundborg. Dermed er det nu muligt for borgerne i Kalundborg Kommune og blive vaccineret lokalt.

Tirsdag formiddag kl. 09.55 blev den første borger vaccineret på vaccinationscentret på Hareskovvej i Kalundborg.

Dermed er det lokale vaccinationscenter for alvor taget i brug, og indtil der kommer et større antal vacciner, regner Region Sjælland med at centret vil have åbent en dag om ugen.

50 borgere, særligt sårbare og borgere over 65 år som modtager praktisk hjælp i hjemmet, var tilsagt til vaccination i dag tirsdag, flere af borgerne, er dem som Kalundborg Kommune har ringet til og aftalt tid til vaccination.

”Vi har fået nogle meget fine lokaler her i Kalundborg, hvor vi har otte vaccinationsbokse hvor vi samlet kan vaccinere op mod 80 borgere i timen når ellers der er vacciner nok,” fortæller Bettina Grønvald Tomczyk, sundhedsfaglig specialkonsulent i Region Sjælland, mens hun viser rundt i vaccinationscentret, som er etableret i de lokaler på Hareskovvej, som for år tilbage husede MT Højgaard.

Det hele er nyt for personalet og alle skal lige finde sig til rette, fx gav det lige en udfordring, at der ikke var internetforbindelse i lokalerne, men små problemer som alle blev løst.

Borgmester Martin Damm og 1. viceborgmester Peter Jacobsen kikkede forbi i løbet af formiddagen, for med egne øjne, at opleve borgerne fra Kalundborg Kommune blev vaccineret mod Covid-19.

”Det er super fine forhold, også med det store venterum hvor borgerne kan sidde og vente efter vaccinationen,” siger Peter Jacobsen, og Martin Damm supplerer,

”Det her er ligesom en milepæl, at man kan blive vaccineret lokalt, det betyder rigtigt meget for mange borgere.”


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0