AnnonceLuk annonce
Vaccinationer: Det er på ingen måde godt nok

02-04-2021

Vaccinationscentret på Hareskovvej i Kalundborg bliver kun benyttet til borgere over 65 år med hjælp og pleje i eget hjem og borgere over 85 år. Det er ikke godt nok mener Ældre Sagen i Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Ældre borgere i Kalundborg Kommune er tvunget til at tage til Samsø eller Odense for at blive vaccineret i stedet for at blive vaccineret i Kalundborg. Det er på ingen måde godt nok mener Ældre Sagen i Kalundborg, som har kontaktet Region Sjælland.

Indtil nu har Region Sjælland kun tilbudt borgere i gruppe 2 og 3 – borgere over 65 år med hjælp og pleje i eget hjem og borgere over 85 år – at blive vaccineret i Kalundborg. Alle andre har måttet klare sig selv og i flere tilfælde tage til Samsø eller Odense for at få deres vaccinationer. Ældre Sagen i Kalundborg mener, at Region Sjælland hurtigst muligt må rette op på de forhold, sådan at alle borgere i Kalundborg Kommune kan blive vaccineret i Kalundborg.

”Man vil spare en masse bekymringer for ældre mennesker hvis de kunne blive vaccineret lokalt, jeg ved godt at Region Sjælland gør hvad de kan, når det så er sagt, så er det bare ikke godt nok, vi har jo faciliteterne, så kom dog bare i gang,” siger formand for Ældre Sagen i Kalundborg, Ole Lauritzen, og fortsætter,

”Regionen undskylder sig med, at der ikke er vacciner nok, men fint, så starter vi bare langsomt op, der er jo stadigvæk vacciner.”

Ole Lauritzen er inde på, at mange af de vacciner som er tildelt Region Sjælland bliver brugt på borgere som kommer fra Region Hovedstaden, derfor mener han, at de vacciner der er tildelt Region Sjælland også skal bruges til borgere som bor i Region Sjælland.

”Det er så store resursespild, både menneskeligt og økonomisk, og i særdeleshed for os i Ældre Sagen er det det menneskelige vi tænker på, hvor meget skal borgerne trækkes rundt i manegen, vi mener regionen har svigtet, så jeg håber det pres vi ligger på Region Sjælland kan ændre på retningslinjerne,” siger formanden for Ældre Sagen i Kalundborg.

Ingen borgere skal have længere end 20 kilometer til et vaccinationssted

”Det springende punkt i vaccinationsindsatsen pt. er, at der er et stærkt begrænset antal vacciner. Derudover stiller de nuværende godkendte vacciner store krav til opbevaring, transport og øvrig håndtering. Det betyder desværre, at det er begrænset, hvor lokalt vi kan vaccinere lige nu for at kunne udnytte vaccinerne optimalt. Når vi senere får flere vacciner til rådighed, der er nemmere at håndtere, vil vi udvide indsatsen, så borgerne ikke skal transportere sig så langt,” skriver regionrådsformand Heino Knudsen i en mail til Ældre Sagen i Kalundborg.

Det er en politisk ambition i Region Sjælland at komme tættere på borgerne med vacciner. Derfor er Region Sjælland også på plads med en plan for den videre vaccineindsats, som skal sikre borgerne nærhed, når de skal vaccineres. Planen udmøntes i tre faser. I første fase, som allerede er sat i værk, etableres pop-up-vaccinationssteder, som blandt andet skal vaccinere sårbare grupper. I anden fase er der etableret vaccinecentre i hver af de 17 kommuner i Region Sjælland. Tredje fase er vaccinationen af den brede befolkning. Når der i tredje fase begynder at komme mange vacciner til Danmark, skal ingen borgere i regionen have længere end 20 kilometer til et vaccinationssted, oplyser Region Sjælland.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0