AnnonceLuk annonce
Vigtigt at få uddannet flere unge mennesker

01-10-2020

Mads Jørgensen, der er i lære som blikkenslager og VVS montør hos Bengtson Blikkenslager, er pt. ude for at lave nyt fjernvarmeanlæg og gulvvarme i privatbolig. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Ole Bengtson har været selvstændig siden 2003, hvor han overtog sin fars firma – et firma der har eksisteret siden 1965. Han holder meget af jobbet som blikkenslager og VVS montør, og er ligeledes glad for at have muligheden for at lære unge mennesker faget.

Vi er en lille virksomhed, og Mads er nr. to lærling, jeg har. Men jeg er glad for at have muligheden for at have en lærling, da vi er nødt til at få uddannet flere unge mennesker inden for faget for ikke at komme til at mangle om nogle år. Min far havde også lærlinge gennem de mange år, han havde firmaet,” fortæller Ole Bengtson, og fortsætter: ”Mange laver korttidskontrakter med lærlingene, men det synes jeg er synd, for det betyder jo, at lærlingene så er på egen hånd igen efter fx et halvt år, og så skal finde en ny læreplads, hvilket ikke er let.”

Praktik i hele sin sommerferie

Mads Jørgensen begyndte i lære som blikkenslager og VVS montør hos Ole Bengtson i sommer, efter at have været i praktik hos ham for to år siden.

”Jeg var i praktik hos Ole, og var rigtig glad for det. Faktisk brugte jeg min sommerferie på at være i praktik forskellige steder for at finde ud af, hvad jeg ville, og faget her var klart det, jeg helst ville,” fortæller Mads Jørgensen, der er 17 år.

Mads Jørgensen kan godt lide at hverdagen er forskellig, og han er glad for at snakke med forskellige mennesker, hvor han kommer frem: ”Branchen er spændende. Vi laver mange forskellige ting, og dagene er sjældent ens. Derudover snakker jeg med kunderne, og kan se, at de bliver glade for de ting, vi laver for dem.”

Netop det faktum at Bengtson Blik & VVS er et lille firma betyder, at man laver mange forskellige ting.

”Vi er ikke mange, så vi alle laver forskellige ting, når det er påkrævet, og det passer vidst os alle meget godt.  Nogle gange er det et badeværelse, gulvvarme, nybyggeri, eller fjernvarme,” siger Ole Bengtson, der bliver suppleret af sin lærling: ”Vi går ikke på en fabrik og laver det samme hver dag, det er jeg glad for. Opgaverne er meget forskellige.”

Ude og omkring

Bengtson Blik & VVS har værksted på Klovbyvej i Ubby, men laver blikkenslager og VVS arbejde i hele kommunen, sågar også i andre kommuner fra tid til anden.

”Vi arbejder selvfølgelig mest i kommunen her, men er indimellem også i andre kommuner, fx København, hvis fx en entreprenør står og mangler nogle til blikkenslager/VVS arbejde et sted, så kører vi indimellem af sted. Men vi har travlt for øjeblikket, og har mange opgaver i vores egen kommune lige nu, men det er vi selvfølgelig glade for,” slutter Ole Bengtson.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0