AnnonceLuk annonce
Ungt talent fra Kalundborg

07-01-2017

15-årig Emilie Glad udstiller pt. med sine tegninger på Kalundborg Bibliotek.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Emilie Glad er bare 15 år, men allerede nu er hun så dygtig til at tegne, at hun udstiller sine tegninger på Kalundborg Bibliotek.

Hun er blot 15 år, men meget talentfuld. Emilie Glad tegner i fri hånd på papir eller på iPad ‘en i et program, hun har købt. Hun har tegnet, så længe hun kan huske, og hun elsker det stadig.

”Jeg har vel altid tegnet. Men det er nok først det sidste års tid, hvor det har været mere seriøst. Jeg kan huske, at da jeg gik i SFO, da sad jeg altid og tegnede, når de andre legede. Jeg lagde altid mærke til folk, hvordan de så ud osv. - deres ansigtstræk, og så tegnede jeg dem. Jeg ville bare helst tegne, og sådan har jeg det stadig. Det er også min måde at slappe af på,” siger Emilie glad.

iPad som værktøj

Ligesom så meget andet i dag, er også Emilies tegninger præget af den digitale tidsalder, vi lever i. Hun tegner nemlig mange af sine tegninger på iPad’en, dog stadig i fri hånd ved hjælp af en app, men ikke desto mindre digitaliseret.

”Jeg tegner rigtig mange af mine tegninger på iPad, men jeg tegner også på papir med blyant osv. Jeg har også tegnet med fedtfarver og kul, men jeg tegner mest med blyant og på iPad. Faktisk tegner jeg også kun, når jeg har lyst. Man kan ikke presse sig selv til at tegne, hvis man ikke lige er i humør til det. Jeg kan sagtens have perioder, hvor jeg ikke tegner så meget, men det vender altid tilbage til mig,” siger Emilie Glad.

Går efter drømmejobbet

Emilie Glad er i mange år blevet opfordret til at gøre mere ved sine kreative evner, og det gjorde hun så en dag i slutningen af 2016.

”Jeg kendte en pige fra skolen, der havde udstillet på biblioteket, og jeg kontaktede dem hernede, og så fik vi det i stand. I dag er min tegning nok også lidt mere seriøs, fordi selvom det er min hobby, kunne jeg måske også være heldig at komme til at leve af det engang. Det er i hvert fald drømmen,” siger Emilie Glad.

Faktisk er drømmen at arbejde for ’Dreamworks’ eller lign. i USA, og Emilie går efter drømmen, men først skal hun lige færdiggøre sin 9. Klasse og derefter på efterskole, hvor der er en kreativ linje, hvor hun kan videreudvikle sine evner inden for at tegne. Herefter bliver det højst sandsynligt Roskilde Tekniske Skole, hvor hun kan studere noget grafisk design og lign. Hvor vejen så fører hen herefter, det ved hun ikke, men det må tiden vise. Men Emilie Glad er klar over, at det ikke koster noget at drømme.

”Der er så mange muligheder, og vi må se, men det kunne da være fedt, hvis man engang kunne få lov at leve af det, man synes er sjovt,” siger hun.

Emilies Glads tegninger vil være at se på Kalundborg Bibliotek hele januar 2017, og vil blive udstillet igen på Høng Bibliotek til efteråret 2017. Hun er også på Instagram, hvor du kan finde hende på drawing_by_glad eller via Facebook på hendes side ’gladtegner’.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0