AnnonceLuk annonce
Belastet område kræver handling

01-12-2016

Der skal sættes ind i området omkring den gamle Ulshøjskole hvor der tit er problemer med bl.a. hashsalg. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Der er bred enighed i kommunalbestyrelsen om, at der skal gøres noget ved belastet område omkring Klosterparkvejskvarteret i Kalundborg. Spørgsmålet er nærmere, hvad, hvordan og hvornår.

Der har længe været uro i Klosterparkvejskvarteret i Kalundborg med bilafbrændinger, hærværk, hashsalg og i den seneste uges tid forsøg på ildspåsættelse af beboelse. Dog er en midaldrende mand i nat blevet anholdt i forbindelse med ildspåsættelse af flere opgange på Klosterparkvej.

I går blev det livligt diskuteret på kommunalbestyrelsesmødet, hvorvidt man skal gøre noget nu og her eller slå koldt vand i blodet. Dog er man enig om, at der er nogle problemer i området, og at man skal tage hånd om dem.

Borgmester Martin Damm lagde, på kommunalbestyrelsesmødet, ud med at fortælle, at man vil drøfte problemet på Integrationsudvalgsmødet i næste uge, hvor netop de forskellige interessenter, der har forstand på, hvad man bør gøre, sidder med. Flere var dog utålmodige, da man var bange for, at det ville ende med at skulle diskuteres på planseminaret til foråret, og deraf blive voldsomt forsinket i forhold til at handle.

Kommunalbestyrelsesmedlem Jesper Hjelm Kristensen(EL) mener, at det er opløftende, at der nu er så bred opbakning omkring, at man får sat gang i tingene i Klosterparkvejsområdet

”Det er fint, at alle er enige om, at der skal gøres noget, men det kan ikke vente. Der skal selvfølgelig være en langsigtet plan for området, men vi er også nødt til at tænke kortsigtet og gøre noget nu. Der er altså to spor; et spor, der skal handles lynhurtigt, fx at man her og nu anmoder om mere politi deroppe. Det kan heller ikke gå stærkt nok med at folk ud på gadeplan deroppe, fx en gadeplansmedarbejder, der er forankret delvis i SSP og delvis i Tryghed og Trivsel, så vi kan få ryddet op i området,” siger Jesper Hjelm Kristensen og fortsætter:

”Andet spor er det lange træk i forhold til hele området. Hvad kommer integrationsrådet frem til, at vi skal gøre. Vi skal skabe et miljø, der indbyder til, at folk passer på området og har lyst til at bo og komme der. Forebyggende arbejde er vigtigt, og vi skal have folk på gaden igen, dialog med de unge og forældrene er også vigtig. Derudover er det vigtigt, at vi fortsætter med at poste penge i området.”

Viceborgmester og kommunalbestyrelsesmedlem, Peter Jacobsen (DF) bakkede op om, at der skal handles her og nu også, og sagde bl.a. på mødet, at der selvfølgelig er behov for en langsigtet strategi, men at et ekstra spor med lidt tempo på også ville være at foretrække. Han henviste bl.a. til mere politi i området.

Også Jimmy Sørensen (LA) er tilfreds med, at der er bred enighed hele vejen rundt om, at man bør handle i forhold til de problemer, der er i området, dog mener han også, at man skal slå koldt vand i blodet, og lige vente på, hvad Integrationsudvalget har at sige om sagen i næste uge.

”Det, der skal gøres nu er politiarbejde. Man skal have fanget den/dem, der laver hærværk, brænder biler, sælger hash osv., og de skal stilles til ansvar. Nu har man jo fanget ham, der har sat ild til opgangene i kvarteret. Politiet må vise sig i form af massiv patruljering ja, men vi er nødt til fra politisk side at vente på, hvad integrationsudvalget mener, man bør gøre, da det er her alle de interessenter sidder, der netop ved, hvordan vi håndterer problemet bedst. De skal arbejde hurtigt ja, og vi skal have orientering om, hvad der bør gøres til næste kommunalmøde, som givetvis bliver et lukket møde. Og det er jo ikke kun Klosterparkvej, men også skolen, Ungdomsskolen, boligområdet bagved mm., det drejer sig om. Der skal laves en strategi for hele området,” siger han.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0