Ung ildsjæl får handicapprisen 2020

22-årige Katrine Koustrup Ludvig Olsen får tildelt Kalundborg Kommunes Handicappris 2020. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

22-årige Katrine Koustrup Ludvig Olsen får tildelt Kalundborg Kommunes Handicappris 2020 for hendes store arbejde i SBI LykkeLiga i Svebølle, det har handicaprådet netop vedtaget.

”Katrine er blevet et kæmpe aktiv for Svebølle idrætsforening eftersom hun har taget initiativ til at starte SBI Lykkeliga op i foråret 2020. Katrine brænder så meget for arbejdet med udviklingshæmmede børn og har startet håndbold træning op med disse børn i alderen 5-15 år. De første gange kom 3-4 børn men meget hurtigt spredte rygtet sig og i dag er der hele 13-14 super glade børn som trofast møder op torsdag efter torsdag,” sådan skriver Old SBI i deres indstilling af Katrine til årets handicappris.

Handicaprådet skulle vælge mellem fire indstillinger, og valget faldt altså på Katrine Koustrup Ludvig Olsen. Med prisen følger 10.000 kroner og en litografi.

”En af grundende til at Katrine indstilles til denne pris er at det er så fantastisk at et ungt menneske på blot 22 år har så stort et hjerte og vil være med til at gøre en forskel for andre,” skriver Old SBI i indstillingen.

Katrine startede tidligere på året håndboldholdet SBI LykkeLiga, som er et hold for udviklingshæmmede og handicappede børn i alderen 5-15 år. Hun kom på ideen til at starte sådan et hold lokalt, da hun så LykkeLiga i tv.

Hun kontaktede Rikke Nielsen, den tidligere håndbold landsholdspiller for at få hjælp til den praktiske del, og fik hurtig respons - 100% opbakning til opstart fik hun også af bestyrelsen i Svebølle Bold- og Idrætsforening (SBI) og lige så hurtigt fik hun frivillige trænere og forældre med, så der er et godt team til hver træning.

Rikke Nielsen var på besøg i Svebøllehallen sidst i oktober, og var meget imponeret over Katrine Koustrup Ludvig Olsen og de andre frivilliges arbejde med de handicappede børn.

”Katrine og hendes familie er ikke helt almindelige i den her LykkeLiga familie, i er virkelige gode, det er over standard, i kan godt føle jeg lidt heldige her i SBI,” sagde Rikke Nielsen, da hun besøgte SBI LykkeLiga sidst i oktober måned.

Katrine Koustrup Ludvig Olsen vil få overrakt prisen på Den Internationale Handicapdag den 3. december af borgmester Martin Damm og formanden for Lev Kalundborg. På grund af coronasituationen vil der ikke blive afholdt et åbent arrangement.

Fakta:

Kalundborg Kommunes Handicappris kan gives til personer, organisationer, foreninger eller enkeltpersoner, der har gjort en forskel indenfor handicapområdet, som bor eller arbejder indenfor kommunen. Medarbejdere i Kalundborg Kommune og medlemmer af Handicaprådet kan ikke modtage handicapprisen.

Del