AnnonceLuk annonce
Underskriftindsamling i mod ny vej

31-10-2018

Den nye vej vil munde ud i et T-kryds på Hestshavebakken. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Borgerne i Raklevområdet har nu sat en underskriftindsamling i gang i mod en ny vej, som skal etableres fra Herredsåsen og til Raklev, en vej som skal munde ud i Hestehavebakken i et T-kryds. Borgere i området er især bekymret for trafiksikkerheden.

Politikerne i Kalundborg Kommune har i flere år haft et ønske om at forbinde området omkring Herredsåsen og Raklev med en vej, der blev sat penge af i budgettet for 2017, i alt kr. 13,7 mio. kr.

Vejen har været omtalt i lokalplaner dels for Raklev og dels for Herredsåsen, men ingen borgere er blevet hørt eller informeret om den kommende vej, før den var besluttet.

Protestgruppen i mod den nye vej har nu sat en underskriftindsamling i gang i håb om at politikerne ombestemmer sig.

”Vi vil gerne vise at vi ikke kun er nogle få brokkehoveder, men en hel bydel som er bekymret, og vi håber at hele Raklev står sammen. Egentlig har vi ikke noget i mod den nye vej, men vi mener den skal gå bag om Raklevgården og munde ud i Nyrupvej i en rundkørsel,” siger Anne Overgaard, talskvinde for protestgruppen.

Beboerne i området omkring Raklev Kirke og Højen er utilfredse med at de intet har hørt før vejen var besluttet, de er især bekymret for trafiksikkerheden i området hvor den nye vej skal munde ud i et T-kryds på Hestehavebakken. Her er vejen meget smal og der bliver ikke plads til hverken fortov eller cykelsti.

Møde med kommunen

Arbejdsgruppen har holdt møde med folk fra Vej og Park og i et referat fra mødet skriver de,

”Det er en smal vej hvor der ikke vil være plads til hverken cykelsti, cykelbane eller fortov, da vejen ikke er bred nok, og det gælder både Hestehavebakken og Raklev Skillevej.”

Kalundborg Kommune har ifølge formand for Teknik- og Miljøudvalget, Jakob Beck Jensen, sendt vejprojektet i udbud og han regner med at tilbuddene er klar omkring uge 48 eller 49, og holder prisen sig inden for det budgetterede så er der ingen mulighed for at stoppe projektet, kun hvis prisen ligger væsentligt over det som er bevilget, skal sagen forbi politikernes bord igen.

Anne Overgaard er godt klar over at de er ude i 11. time, men har ikke haft mulighed for at gøre indsigelser før vejen faktisk var besluttet politisk.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0