AnnonceLuk annonce
Underskriftindsamling mod byggeri

23-06-2021

Herman Hansen (tv) og Gert Larsen har startet underskriftindsamling mod byggeri i Klosterparken. Foto: Gitte Korsgaard. 

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Et flertal i kommunalbestyrelsen sagde i slutningen af maj ja til at sende et forslag til en ny lokalplan for Klosterparken i høring, hvor AP Pension har et ønske om at opføre otte punkthuse. Men en gruppe borgere mener ikke, at der bør bygges i Klosterparken, og de har derfor startet en underskriftindsamling mod projektet. 

Projektet om opførelse af otte punkthuse i Klosterparken i Kalundborg midtby, har givet anledning til heftig debat. Hermann Hansen og Gert Larsen er blandt de borgere, der ikke synes, at projektet er en god idé. De har derfor, sammen med tre andre borgere, besluttet, at de vil lave en underskriftindsamling mod boligprojektet i Klosterparken, der ligger i midtbyen i Kalundborg. Ydermere er Danmarks Naturfredningsforening Kalundborg inde over, da også de er utilfredse med byggeprojektet.

Hermann Hansen er en lokal ildsjæl, der brænder for lokalmiljøet, og han har derfor fingrene i mange ting. Derudover har han tidligere siddet i kommunalbestyrelsen i 13 år for Radikale Venstre og senere SF. Gert Larsen sidder pt. i kommunalbestyrelsen for Demokratisk Fællesliste. 

En grøn oase i midtbyen

Der er tale om en grøn oase inde midt i byen. Det er et areal, der bliver brugt af alle mulige mennesker i forbindelse med forskellige arrangementer. Jeg forstår simpelthen ikke, at man går med til at sende forslaget i høring. Jeg fik et helt chok, da jeg så, hvordan mange fra de forskellige partier roste projektet i lange baner. Jeg har før kæmpet for Kystskoven, og gør det gerne igen. Her er tale om et unikt sted i midtbyen. Et grønt åndehul. I andre byer rive man huse ned for at lave grønne områder, her gør vi det modsatte. De siger, at det vil styrke midtbyen. Det sker ikke. Dem, der bor her vil gerne have grønne oaser i midtbyen, og det vil tilflyttere også,” siger Hermann Hansen, og fortsætter: ”Det er flovt, at så mange i en kommunalbestyrelse ligger under for et pres fra et pensionsselskab, der får lov at bestemme det hele. Vi har så mange andre stedet, der kan bygges.”

Gert Larsen er enig i, at man ikke skal bygge lejlighedskompleks i Klosterparken af flere årsager: ”En høringsfase lyder demokratisk. Men man gør jo, at de gør, hvad der passer dem alligevel. Derfor ville jeg ikke engang sende forslaget i høring. Jeg mener ikke, at man skal bygge i Klosterparken både pga. naturen, men også på grund af manglende p-pladser. Det bliver virkelig et problem. Vi mangler p-pladser i midtbyen i forvejen. Derudover er det, som Herman siger, et smukt område, som alle borgere kan bruge. Det er smukt og idyllisk, og det skal der ikke bygges på. Det skal have lov at være i fred. Jeg er stolt af at have et så smukt grønt område så tæt på hovedgaden,” siger han, og fortsætter: ”Det her handler om, at et pensionsselskab vifter med en stor plan, og det kan man ikke sige nej til. Derudover får medlemmer af pensionsselskabet førsteret til lejlighederne, så hvad hjælper det borgerne i Kalundborg. Jeg har endnu ikke hørt prisen, men jeg tror ikke på, at huslejeprisen bliver til at betale for almindelige mennesker , og det er vel også at tage i betragtning.”

”Jeg har ikke mødt nogle, der har noget positivt at sige om projektet, og vi har derfor besluttet at lave en skriftlig indsigelse her i høringsperioden,” siger Hermann Hansen.

Vil bl.a. stå ved supermarkederne

De fem borgere, der er gået sammen om at lave en underskriftindsamling har bl.a. tænkt sig at stå udenfor ved diverse supermarkeder for at få folk til at skrive under. Derudover er man i gang med at lave en blandt beboerne, der allerede nu bor i boligblokkene i området.

”Vi forsøger, som sagt, med indsigelsen og underskriftindsamlingen, da det virker som om, at der er stor opbakning fra borgerne. Vi kommer selvfølgelig også til borgermødet til august, og så må vi se,” siger Herman Hansen, og bliver suppleret af Gert Larsen: ”Det er, hvad vi kan gøre med demokratiske midler. Men jeg har desværre ikke de store forventninger, da man nok trumfer projektet igennem uanset, hvor mange der skriver under på underskriftindsamlingen.”

Stort byggeprojekt i Klosterparken sendes nu i høring

 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0