AnnonceLuk annonce
Friluftsliv året rundt

28-08-2020

DDS Esbern Snare spejderkorps dyrker friluftslivet året rundt.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Spejder er et af de fritidstilbud for børn og unge, hvor man virkelig får lov til at dyrke friluftslivet. Børn og unge er meget indenfor i løbet af en almindelig hverdag – ikke mindst på lange skoledage. Det ugentlige spejdermøde kan derfor være et kærkomment afbræk fra de mange inde-aktiviteter og fungerer som påmindelse om alt det fantastiske og særlige, naturen og udelivet kan.

En undersøgelse har vist, at friluftsliv er det begreb, som flest danskere umiddelbart forbinder med Det Danske Spejderkorps. At lade børn og unge dyrke friluftslivet og være ude i naturen er i høj grad et særkende for spejdere.

”Og det er ikke bare noget, vi selv synes, det er også sådan, vores omverden opfatter os. Forældre og kommende spejdere møder op hos os med en forventning om, at børn og unge hos os får lov til at prøve sig selv af i det fri og kommer hjem med mudder på tøjet, røglugt i håret og måske endda lidt rifter hist og her,”fortæller Lisbet Andersen. Fra DDS Esbern Snare, og fortsætter: ”Alle spejdergrupper har fokus på friluftsliv. Friluftslivet er en del af vores metode, og en fast ramme om vores aktiviteter. Men det er altid værd at tænke over, om vi kan sætte barren endnu højere for den måde, vi dyrker friluftslivet på.”

For DDS Esbern Snare handler det om Learning by doing, medbestemmelse, friluftsliv og personlig udvikling.

”Det handler om K for kammeratskab, A for ansvar, F for friluftsliv, S for sjovt og U for udfordrende. Forspejdere er venner vigtige både i gruppen, patruljen og ude i verden. Spejdere tager på ture, lejre og kurser, her møder de 30, 200 eller måske flere tusinde andre spejdere fra hele landet og hele verden. Det giver masser af venskaber - for livet. Som spejder lærer man - uanset alder - at tage ansvar for sig selv og sine kammerater, det gælder både de jævnaldrende, og dem som er lidt yngre eller lidt mindre erfarne. Spejdere lærer også førstehjælp, at arbejde sammen og at føre et projekt i mål. Derudover er Spejdere meget udendørs og lærer at bruge naturen på en god måde. Naturen er rammen om spejdernes aktiviteter. Endelig er det sjovt og udfordrende at være spejder, fordi der altid ar andre at dele oplevelserne, strabadserne og de utallige muligheder med,” slutter Lisbet Andersen.

DDS Esbern Snare starter op i uge 36, læs mere, KLIK HER

DDS Esbern Snare – forskellige grene 

  • I mikrogrenen har man fokus på friluftsliv, kammeratskab, færdigheder og fællesskab. Man udforsker naturen og verden ved at lytte, røre, se og smage på spændende, sjove og skøre ting. Der bliver brugt tid på at lære, hvad det vil sige at være spejder – og tid på at være en god kammerat. Mikrospejderne skal også lære at klare sig selv – i naturen – i trafikken – på overnatning.
  • I minigrenen er patruljen tryghedsrammen. Flere opgaver overlades til patruljen, der arbejder selvstændig med opgaven, men hvor lederne hele tiden følger, hvordan arbejdet går. Lederne skal definere rammerne og målet for arbejdet, men minispejderne kan godt begynde at vælge den metode, de vil bruge for at nå målet og med hjælp begynde at fordele opgaverne imellem sig
  • I juniorgrenen er stort set alt spejderarbejdet i patruljer. Patruljen arbejder selvstændigt og skal selv løse opgaver og problemer – der er dog altid en leder klar, hvis spejderne har brug for hjælp. Spejder er en fritidsinteresse, hvor der er plads til alle. I patruljen lærer man derfor også at tage hensyn til hinanden og samarbejde
  • I troppen får spejderne mere ansvar, og aktiviteterne kræver mere af dem end tidligere. Spejderne står ved nogle møder selv for det ugentlige program og planlægger så vidt muligt selv hvilke ture og lejre, der deltages i. I troppen tilbydes også mange spændende løb i hele Danmark.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0