AnnonceLuk annonce
Uden lastbiler dør vi af sult

08-03-2017

Interessen for at at høre om en uddannelse i transportbranchen var stor. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

3F i Kalundborg satte i dag fokus på at der mangler lastbilchauffører i Danmark, tilslutningen til arrangementet var stor.

Ifølge tal fra 3F og Dansk Industri mangler der lige nu 2.500 chauffører i Danmark, derfor inviterede 3F Kalundborg, i samarbejde med Jobcenter Kalundborg og Transportens Udviklingsfond, i dag til et roadshow på parkeringspladsen ved Netto på Nytorv.

”Vi er, synes vi selv, den vigtigste branche overhovedet, lige bortset fra vandværket og elværket, så er alt andet vi forbruger, det kommer på en lastbil”, sagde Magnus Købke, projektchef i Transportens Udviklingsfond, til de fremmødte til dagens roadshow.

Et roadshow der havde til formål at informere bredt om transportbranchen, bl.a. hvad er lønnen, hvad er der af forskellige jobs, i håb om at flere vil finde det interessant at blive chauffør.

Interessen for arrangementet har været stor, faktisk så stor at alle pladser var optaget på roadshowet.

”Der er 60 tilmeldte plus dem der kommer til, vi kan ikke være flere”, sagde Ole Jakobsen, faglig sekretær, 3F Kalundborg.

Der er også brug for pigerne

Chaufførbranchen er totalt mandsdomineret, faktisk er kun 1% af chauffører i Danmark, kvinder, svarende til 400 personer, som kører i en stor lastbil.

”Med de hjælpemidler som findes i dag er der intet til henter for at kvinder kan blive chauffører”, fortalte Magnus Købke de fremmødte.

Og der er nok ingen tvivl om at kvinderne skal ind bag rattet i de store køretøjer, hvis de udenlandske chauffører skal holdes væk fra de danske chauffører job.

”Vi har en vision i at få gjort så mange som muligt interesseret i det her fag, så antallet af udenlandske chauffører kan minimeres”, fortalte Ole Jakobsen, 3F Kalundborg.

På roadshowet var en kæmpe stor specieldesignet Volvo-truck til rådighed, med bl.a. en lastbil-simulator, hvor man fik oplevelsen af at side bag rattet i en lastbil, et meget populært indslag for de fremmødte.

Med på roadshowet var også en uddannelsesvejleder fra EUC som vil fortalte om forskellige uddannelsesmuligheder, samt en repræsentant fra vognmandsfirmaet Frode Laursen i Jyderup, som fortalte om arbejdet, løn og arbejdsforhold.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0