AnnonceLuk annonce
Trods nedlukning - stadig masser af tilbud

28-02-2021

Kalundborg Biblioketer har masser af tilbud til borgerne trods nedlukningen. Foto: Jens Nielsen

I overensstemmelse med myndighedernes anvisninger, forlænges den midlertidige lukning af Kalundborg Biblioteker. Rigtig mange aktiviteter er nedlukket, men bibliotekarerne har stadig masser af tilbud, som løbende tilrettes corona-situationen.

Kalundborg Biblioteker er lukket for almindelig brug, og det er ikke muligt at lukke sig ind via selvbetjening på afdelingerne i lukkeperioden. Siden årsskiftet har der dog været nød-åbent på Høng og Kalundborg biblioteker, hvor borgerne har kunne hente forudbestilte materiale, ved at banke på vinduet.

Ordningen har været så populær, at der nu udvides med en ekstra åbningsdag i Kalundborg.

Således bliver åbningstiden:

Åben for aflevering og afhentning på Kalundborg Bibliotek:

Mandag: Kl. 13.00-17.00, Tirsdag: Kl. 13.00-17.00, Onsdag: Kl. 13.00-17.00, Torsdag: Kl. 13.00-17.00, NYT NYT Fredag: Kl. 10.00-14.00

Åben for aflevering og afhentning på Høng Bibliotek:

Mandag: Kl. 14.00-17.00, Tirsdag: Kl. 14.00-17.00, Onsdag: Kl. 14.00-17.00, Torsdag: Kl. 14.00-17.00

Læs mere om ordningen her: https://www.kalundborgbib.dk/nyheder/nyheder/information-om- coronavirus-fra-kalundborg-biblioteker

Udlån af Lykkeposer:

Har man brug for ny inspiration til læsning, nu hvor bibliotekerne er lukket ned? Så har bibliotekarerne forberedt lykkeposer med underholdning, til dem, der vil overraskes. Der er både til børn og voksne og hver lykkeposer har et indhold af 4 -5 bøger. Ønsker man at låne en lykkepose, så mød op ved Kalundborg- eller Høng Bibliotek i nødåbningstiden. Læs mere her https://www.kalundborgbib.dk/nyheder/nyheder/lykkeposer-med-boeger

Book en bibliotekar:

Er man studerende, der er ved at skrive opgave, eller har man et bestemt emne, man gerne vil gå i dybden med ? Så er løsningen at bestille en tid til telefonisk vejledning ved en bibliotekar.

Hvad har du brug for?

  • • hjælp til søgning i bibliotekets baser?
  • • er faret vild i online-junglen af streamingtjenester eller digitale tilbud ?
  • • hjælp til at komme i gang med en større opgave?
  • • Inspiration til læsningen med børnene?
  • • uddybende oplysninger om fritidsinteresser, musik eller arbejde?
  • • hjælp til brug af bibliotekets hjemmeside?
  • • Etc…. ?

Man kan få ½ times individuel hjælp via telefonen. For at booke en tid, skal man enten ringe til Kalundborg Biblioteker på tlf. 70 20 00 00 eller udfylde ”Book en bibliotekar” -formularen på vores hjemmeside https://www.kalundborgbib.dk/book-en-bibliotekar

Aflysning af kurser og arrangementer grund af Coronavirus :

Desværre er alle Biblioteksklubbens arrangementer aflyst til og med den 5. april.

Biblioteket har genbooket de fleste arrangementer til efterårets sæson. Endelige datoer meldes ud senere. Det er et kæmpe puslespil, da hele Danmark er i gang med samme øvelse. Men hold øje med bibliotekets hjemmeside, eller meld dig ind i Biblioteksklubben og få besked direkte ned i din mailboks.

Har man købt billet til et aflyst arrangement, refunderes billetkøbet selvfølgelig, oplyser Kalundborg Biblioteker.

En af de arrangementer, som desværre måtte aflyses, var arrangementet med Lindy Aldahl, der skulle holde foredrag om hans livsstilsændring under overskriften ”Før og efter Rigtige Mænd”. Heldigvis er det lykkedes at få en ny dato, som nu bliver mandag den 27. sept. Kl. 19.00 i Kalundborg Hallen. Foredraget lover masser af grin, og da Lindy er kendt som en rigtig humørbombe.

Bibliotekets digitale tilbud:

Biblioteket har også masser af digitale tilbud, som man frit kan benytte, også når biblioteket er lukket.

Der er alt fra hjælp til studieopgaven, gode film til "hjemmebiografen", sprogkurser, stribevis af danske og udenlandske magasiner, e-bøger, lydbøger og meget mere.

Et udpluk af digitale tilbud er:

Erolen: Her kan du downloade e-bøger og lydbøger til både børn og voksne. Filmstriben: Filmstriben giver dig et stort udvalg af film indenfor alle genrer, både danske og udenlandske. Her er action, drama, gys, science fiction, dokumentar og meget mere, som du kan vælge imellem.

Mango Languages: Mango Languages indeholder sprogkurser i mere end 70 forskellige sprog. RB digital: En fantastisk mulighed for at gå på opdagelse i utallige, særligt engelsksprogede, men også danske magasiner. Heriblandt Spis Bedre, Antik og auktion, Haven og Psykologi.

De digitale tilbud er gratis, og kan anvendes af borgere der er bosat i Kalundborg kommune. For at få adgang, skal man også tilmeldes som låner ved Kalundborg Biblioteker.

Se alle bibliotekets digitale tilbud her: https://www.kalundborgbib.dk/e-materialer

Biblioteksklubben ved Kalundborg Biblioteker:

Ønsker man nyheder og opdateret viden om bibliotekets services direkte ind i sin mailboks, så kan man med fordel melde sig gratis ind i Biblioteksklubben.

Læs mere via www.kalundborgbib.dk/klub


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0