AnnonceLuk annonce
Tricktyveri igen igen

23-02-2017

Modelfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I går omkring kl. 13.30 modtog politiet anmeldelse om en hændelse der fandt sted på Elmegade om formiddagen. En 63-årig kvinde fra Kalundborg var netop gået ud af Kvickly og ind i sin bil, da hun blev kontaktet af en udenlandsk mand og en kvinde. Manden bredte et kort ud over højre forsæde, og ville have kvinden til at vise vej til København. Kvinden konstaterede efterfølgende, at hendes pung var stjålet fra hendes taske, som hun havde haft på bagsædet. Pungen indeholdt kontanter mm.

De to udlændinge beskrives som: Mand, 30-35 år, sydeuropæisk udseende. Talte engelsk. Kvinde, sydeuropæisk udseende, 30-35 år, talte engelsk. 

Sagen er et klassisk eksempel på et tricktyveri. Det er vigtigt, at man er meget forsigtigt, hvis man bliver kontaktet under lignende omstændigheder, da det ofte vil være optakten til et tricktyveri. Bliver man udsat for noget lignende – også selv om det ikke lykkes tyvene at få noget udbytte, opfordrer politiet til, at man straks ringer til politiet på 114 og anmelder sagen.

Et problem i hele landet

Der er for tiden en hel del tricktyverier rundt omkring i landet, også i Kalundborg Kommune. Fælles for dem er, at der er tale om gerningsmænd, der formentlig er udlændinge. I alt fald taler de ofte engelsk til de personer, der senere bliver bestjålet. 

Politiet advarer igen om, at man skal være meget forsigtigt, når man bruger sit kontokort, så man sikrer sig mod, at andre kan se pinkoden. Dernæst bør man være mistænksom, hvis man kontaktes af personer, der typisk henvender sig på engelsk, og spørger om vej eller noget andet. Det er ofte optakten til et tricktyveri.

Tyverierne sker ofte ved supermarkeder eller andre forretninger, hvor man har brugt sit kontokort og i andre tilfælde sker tyverierne på jernbanestationer.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0