AnnonceLuk annonce
Tre grønne lokale projekter får del i knap 1,8 mio. kr

11-02-2020

Af Jens Nielsen

Bestyrelsen i den lokale aktionsgruppe (LAG) for Midt-Nordvestsjælland modtog 18 ansøgninger om støtte til projekter, der kan være med til at fremme grøn omstilling og bæredygtig udvikling i landdistrikterne i de fem kommuner Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred og Sorø. Med en pulje på 1.786.932 kr. valgte man at støtte halvdelen – i alt 9 projekter, heraf er de tre projekter i Kalundborg Kommune.

Den grønne pulje er et nyt initiativ fra erhvervsminister Simon Kollerup, der lancerede den tilbage i oktober sidste år.

”Det har betydet, at vi og ansøgerne kun har haft 3 måneder til hhv. at gøre opmærksom på puljen og søge den. På den baggrund synes jeg, det er flot, at vi har modtaget 18 projektforslag inden for et relativt begrænset område. Rom blev som bekendt ikke bygget på én dag, og vi håber meget, at årets ekstrapulje bliver indarbejdet som en fast del af LAG-programmet, når vi går ind i en ny programperiode. Sker det, er jeg sikker på, at projekternes antal og kvalitet vil stige yderligere. Erfaringsmæssigt ved vi bare, at det tager tid inden kendskabet til en ny pulje bliver indarbejdet.”, udtaler formand Flemming Engtoft Larsen fra Kalundborg.

I Kalundborg Kommune er der tre projekter som har sikret sig penge fra den nye pulje.

Dansk Plejeteknik i Høng modtager 225.000 kr. til et projekt, der skal forlænge levetiden af de batterier, der bruges mange steder i plejesektoren og dermed mindske ressourcespild.

Der er 185.000 kr. til Danish Outdoor Festival, som sidst i april afholder en tre dages event om ude liv ved Fugledegård.

Endelig har Nordvestsjællands Biavlerforening sikret sig 55.400 kr. til udvidelse af deres skoletjeneste og udvidelse af klubhuset i Svebølle.

Der er mulighed for at søge midler fra den næste pulje på knap 4. mio. kr., her er ansøgningsfristen d. 27. marts. Der afholdes informationsmøde i Jyderup d. 3. marts. Læs mere på hjemmesiden for LAG Midt- Nordvestsjælland, klik herFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 0